Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
29 Mayıs 2024 Çarşamba

Solingen Katliamı: 31 yıldır değişmeyen acı

Solingen Katliamı'nın üzerinden 31 yıl geçmesine rağmen acı hâlâ taze, ırkçılık ve yabancı düşmanlığı hâlâ devam ediyor.

Solingen Katliamı: 31 yıldır değişmeyen acı

Almanya'nın Solingen kentinde, 29 Mayıs 1993'te ırkçılar tarafından kundaklanan evlerinde 5 aile üyesini kaybeden Genç ailesinin acısı, geçen 31 yıla rağmen tazeliğini koruyor. Yangından kurtulan 60 yaşındaki Kamil Genç, Anadolu Ajansına yaptığı açıklamada, acılarının hala ilk günkü gibi taze olduğunu söyledi. Genç, "O gün yaşananlar unutulacak gibi değil. O günden bugüne mahkemeler oldu, yeni evimiz yapıldı ama bize hala bir gün gibi geliyor. 31 yıl geçti ama acımız büyük, saçlarım o zaman siyahtı, şimdi bembeyaz" dedi.

Pişman oldukları bir konuya da değinen Genç, kundaklanan evlerini yıktırdıklarından dolayı üzgün olduklarını ve yerine bir müze yapılmasını istediklerini belirtti. Annesi Mevlüde Genç'in vasiyeti üzerine yeni bir dernek kurduklarını ve müze yapma çalışmalarına başladıklarını anlattı.

"Biz birlik oldukça kimse bizi yıkamaz"

Genç, "Bu evde iki kızımı, iki kız kardeşimi ve teyzemin kızını kaybettik. Gülüstan bize misafir olarak gelmişti, gitmek istemedi ama nasip değilmiş" diye konuştu. Irkçılığın sona ermesi için siyasetçilere büyük iş düştüğünü vurgulayan Genç, "Siyasetçilerin Nazi gruplarını parlamentodan çıkarması lazım. Irkçılık gittikçe artıyor. Biz birlik oldukça kimse bizi yıkamaz" dedi.

29 Mayıs'ta (bugün) anma töreni düzenleyeceklerini belirten Genç, herkesi katılmaya davet etti. "Çoğu insan duyarsız. Zamanı olan herkesi yanımızda görmek istiyoruz" dedi.

Genç nesiller nasıl bakıyor?

Yangında babası ağır yaralanan 20 yaşındaki Can Genç ise büyüklerinin yaşadığı acılarla büyüdüğünü söyledi. Can, babaannesi Mevlüde Genç'in "Hiç nefret duymayın, hep iyi olun" şeklindeki sözlerinin kendilerine ömür boyu rehber olacağını belirtti.

Olaydan etkilenip avukat oldu

Olaylardan etkilenerek avukat olan Fatih Zingal, 14 yaşında yaşadığı bu trajedi nedeniyle "haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı" mücadele etmek için avukat olduğunu söyledi. Zingal, o dönemde mülteci karşıtı bir iklimin olduğunu ve bugün de benzer bir tehlikenin olduğunu vurguladı.

Solingen Katliamı

Solingen Katliamı, 29 Mayıs 1993'te Almanya'nın Solingen kentinde, Türk kökenli Durmuş ve Mevlüde Genç çiftinin evinin neonaziler tarafından kundaklanması sonucu meydana geldi. Saldırıda, ailenin beş üyesi hayatını kaybetti. Katliamda Gürsün İnce, Hatice Genç, Hülya Genç, Saime Genç ve Gülistan Öztürk yaşamını yitirdi. Yakalanan failler, hapis cezalarını çektikten sonra tahliye edilmiş ve kimlikleri değiştirilerek gizli tutulmuştu.

Geri Dön 29 Mayıs 2024 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN