Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
14 Mayıs 2024 Salı

Söder Vatikan'da: Bavyera, Hristiyanlığa bağlı bir eyalet

Vatikan'da Papa Franciscus'u ziyaret eden Bavyera Başbakanı Markus Söder, Papa'ya Bavyera birası ikram etti ve "Bavyera, Hristiyanlığa bağlı bir eyalet" dedi.

Bavyera Başbakanı ve CSU Genel Başkanı Markus Söder, Vatikan ziyareti sırasında Papa Franciscus ile bir araya geldi. Söder, Papa'ya Bavyera birası, beyaz sosis, karaciğer sosisi, salatalık turşusu ve tatlı hardal içeren bir hediye sepeti sundu. Papa, beş yıl önceki bir ziyarette Söder'e neden Bavyera birası getirmediğini sormuştu.

Söder: Bavyera Hristiyanlığa bağlı bir eyalet

Söder, "Bavyera, Hristiyanlık insanlık görüşüne bağlı bir eyalet. Bunu Bavyeralı resmi dairelere asılan haçlarda da görebilirsiniz," diyerek Bavyera'nın kültürel ve dini kimliğine vurgu yaptı. Ayrıca, Roma'da İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile düzensiz göç konusunda görüşmeler yaptıktan sonra Papa tarafından kabul edildiğini belirtti.

Kürtaj da görüşüldü

Söder, Papa ile bir saatten uzun süren görüşmesinde, başta 'Kürtaj Yasası' olmak üzere birçok konuda Papa ile aynı görüşte olduklarını ifade etti. Papa'nın kendisi için dua etmelerini istediğini ve bunu Almanca olarak söylediğini aktardı. Görüşme sırasında Papa'nın zaman zaman Almanca konuştuğunu da ekledi.

CSU lideri, Papa'nın kendisini kapıya kadar uğurladığını ve esprili bir şekilde, "Ben hep böyle yaparım. Çünkü insanların gerçekten gidip gitmediklerinden ve beraberlerinde bir şeyler götürüp götürmediklerinden emin olmak isterim" dediğini söyledi.

Geri Dön 14 Mayıs 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN