Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kiralara tavan fiyat - 18 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
24 Haziran 2024 Pazartesi

Sivrisinek istilası tehlikesi

Son üç hafta önce yaşanan sel felaketinin ardından uzmanlar, şimdi de sivrisinek istilası tehlikesine karşı uyarıda bulunuyor.

Sivrisinek istilası tehlikesi

Chiemsee ve Ammersee gibi bölgelerde yıllardır devam eden bu sorun, selden etkilenen diğer yerleşim yerleri için yeni bir problem olarak ortaya çıkıyor. Özellikle Augsburg'un Nordendorf kasabası gibi yerlerde, sel sularının getirdiği büyük su birikintileri sivrisinekler için ideal üreme alanları oluşturuyor.

Sel sivrisinekleri tehlikesi

Sivrisinek uzmanı Thomas Morwinsky, sel sularında bol miktarda sivrisinek larvası tespit etti. Bu durum, sivrisineklerin bir hafta içinde hızla çoğalacağı anlamına geliyor. Bavyera'da 50'den fazla sivrisinek türü bulunuyor ve bunlar arasında en agresifi olan "sel sivrisineği" (Überflutungsmücke) özellikle tehlikeli. Bu tür, sel bölgelerinde hızla çoğalıyor ve gündüzleri bile insanları ısırabiliyor.

Belediye: Kapasitemiz yetersiz

Nordendorf Belediye Başkanı Tobias Kunz, sivrisinek istilası konusunda halkı bilgilendirdi. Ancak belediyenin geniş çaplı bir sivrisinek mücadelesi yapacak kapasitesi olmadığını belirtti. Bavyera Çevre Bakanlığı, sivrisinek mücadelesinin yerel yönetimlerin sorumluluğunda olduğunu ve BTI adlı bir biyolojik kontrol maddesinin kullanılmasını öneriyor. Ancak yüksek talep nedeniyle BTI stokları yetersiz kalıyor.

Uzmanlardan tavsiyeler

Uzmanlar, sel sonrası sivrisinek sorununa karşı uzun vadeli bir strateji geliştirilmesi gerektiğini belirtiyor. Bu strateji, BTI stoklarının artırılması, lojistik altyapının oluşturulması ve düzenli tatbikatların yapılmasını kapsamalı. O zamana kadar, sivrisineklerden korunmak için uzun kollu giysiler giymek ve sinek kovucu spreyler kullanmak tavsiye ediliyor.

Geri Dön 24 Haziran 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN