Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
09 Mayıs 2024 Perşembe

Şirket iflaslarındaki artış sürüyor

Almanya Federal İstatistik Dairesi (Destatis) tarafından yapılan açıklamaya göre, nisan ayında iflas başvuruları, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 28,5 arttı.

Mart ayında da iflaslarda bir önceki yıla göre yüzde 12,3'lük bir artış yaşanmıştı. Destatis, iflasların mahkemelerin ilk kararından sonra istatistiklere dahil edildiğini belirterek, Haziran 2023'ten bu yana yıllık bazda çift haneli büyüme oranlarının gözlemlendiğini ifade etti. Şubat ayında, önceki yılın aynı dönemine kıyasla, iflas eden işletme sayısı yüzde 31,1 artarak 1.785'e yükseldi. Bu iflaslar sonucunda 4,1 milyar avroluk borç bırakıldı. Şubat 2024'te en çok iflas, taşımacılık ve depolama sektöründe her 10 bin şirkette 9 vaka ile görülürken, imalat ve inşaat sektörü her 10 bin şirkette 8 vaka ile takip etti. Ayrıca, 5 bin 795 borçlu kişisel iflas başvurusunda bulundu, bu sayı 2023'ün aynı dönemine göre yüzde 12,3 artış gösterdi.

Alman ekonomisi, geçen yıl yüksek enflasyon, enerji fiyatlarındaki artış, düşen yatırımlar, zayıf dış talep ve yüksek faiz oranları gibi faktörler nedeniyle bir önceki yıla göre yüzde 0,3 oranında daraldı. Bu durum, Almanya'yı G7 ülkeleri arasında küçülen tek ülke yaptı. Ancak, ülke ekonomisi iki yıllık durgunluk döneminin ardından, yılın ilk çeyreğinde yüzde 0,2 büyüyerek teknik resesyondan kıl payı kurtuldu.

Geri Dön 09 Mayıs 2024 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN