Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Yeni varyant Almanya'da - 22 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
29 Haziran 2024 Cumartesi

Şiddetli fırtına ve yağış hayatı durma noktasına getirdi

Almanya’da aşırı sıcakların ardından başlayan şiddetli yağışlar, su baskınlarına ve büyük hasara neden oldu. Ulaşım aksadı, hafta sonu için de şiddetli fırtına ve sağanak yağış uyarıları yapıldı.

Şiddetli fırtına ve yağış hayatı durma noktasına getirdi

Almanya'da aşırı sıcakların ardından başlayan şiddetli yağışlar, su baskınlarına ve büyük hasara neden oldu. Meteoroloji uzmanlarının uyarıları doğrultusunda akşam saatlerinde başlayan yağmur ve dolu, birçok kentte hayatı durma noktasına getirdi. Bazı bölgelerde metrekareye 100 litre yağmur yağdı.

Kuzey Ren Vestfalya'da felaket

Kuzey Ren Vestfalya'nın Detmold kasabası, şiddetli yağışlardan en çok etkilenen yerlerden biri oldu. Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre, bir fırtına ile gelen yağmur bulutu kısa sürede büyük miktarda yağış bıraktı. Bu bölgeye bir yıl önce de benzer şekilde yoğun yağış düşmüştü.

Ulaşımda aksaklıklar

Hamburg, Bremen ve Thüringen gibi bölgelerde şiddetli yağmur yolları kapattı, demiryolu ve uçak seferleri iptal edildi. Tostedt yakınlarındaki demiryolu hattı kapatıldı ve trenler başka rotalara yönlendirildi. Hessen'in Hersfeld-Rotenburg bölgesinde fırtınalar itfaiyeye çok sayıda çağrı yapılmasına yol açtı.

Bavyera ve Baden-Württemberg'de yoğun yağış

Bavyera'da akşam saatlerinde başlayan yoğun yağış, Landsberg am Lech bölgesindeki otoyolun kapanmasına neden oldu. Baden-Württemberg'de ise yollar su altında kaldı ve ağaçlar devrildi. Eschelbronn'da bir eve yıldırım düştü, ancak yangın çıkmadı ve kimse yaralanmadı.

Dresden'de fırtına: Lidl'a yıldırım düştü

Dresden'de şiddetli fırtına, bir Lidl süpermarketine yıldırım düşmesiyle iki çalışanın hastaneye kaldırılmasına neden oldu. Bölgede yollar su altında kaldı ve ağaçlar devrildi.

Almanya-Danimarka maçı sırasında şiddetli fırtına bekleniyor

Hafta sonu Almanya'yı yine aşırı hava koşulları bekliyor. Meteorolog Dominik Jung, güneybatı ve güneydoğuda şiddetli gök gürültülü sağanak yağış, büyük dolu ve fırtına uyarısı yaptı. Bugün Almanya-Danimarka maçı sırasında şiddetli fırtınalar bekleniyor, bu nedenle bazı halka açık izleme alanları kapatılacak.

Uçuşlarda gecikmeler

Hamburg'da şiddetli fırtına ve hava sahası yoğunluğu nedeniyle uçuşlarda uzun saatli rötarlar yaşanıyor. Türkiye’ye uçuş yapacak uçaklar, 3,5 saatlik gecikmelerin ardından Hamburg Havalimanı’ndan kalkış yapabildi.

Geri Dön 29 Haziran 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN