Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
08 Haziran 2024 Cumartesi

Selin bilançosu 2 milyar avro

Almanya'nın güneyinde yaşanan sel felaketinin ardından sigorta şirketleri, hasarın en az 2 milyar avro olduğunu hesapladı. Meteoroloji ise olumsuz hava koşullarının süreceği uyarısında bulundu.

Selin bilançosu 2 milyar avro

Bavyera ve Baden-Württemberg'de meydana gelen sel felaketinin ardından sigortacılar, hasarın yaklaşık 2 milyar avro olacağını tahmin ediyor. Alman Sigorta Birliği (GDV) Başkanı Jörg Asmussen, özellikle Tuna Nehri'ndeki selin henüz geçmediğini belirterek tahminlerin belirsiz olduğunu söyledi.

Bavyera, sigortasız hasarlarla başa çıkmak için 100 milyon avro ayırdı. Bavyera'da özel mülklerin sadece yüzde 47'si, Baden-Württemberg'de ise yüzde 94'ü sel baskınlarına karşı sigortalı.

Regensburglular evlerine dönüyor

Regensburg'da, su baskını tehlikesi altındaki Werftstrasse sakinlerinin evlerine dönmelerine izin verildi. Ancak yol otomobillere ve bisikletlilere kapalı kalacak, yayalar için özel bir alan açılacak. Bavyera Çevre Bakanı Thorsten Glauber, hafta sonu bölgesel olarak yoğun yağış riskinin devam ettiğini belirtti.

Zorunlu sigorta çağrısı

Almanya'da sele karşı zorunlu sigorta bulunmuyor. Sigorta poliçelerinin sadece yüzde 50'si “doğal afet teminatı” içeriyor. Bavyera Başbakanı Markus Söder, etkilenenlere acil yardım olarak 100 milyon avro sağlanacağını duyurdu. Vergi Mükellefleri Birliği Başkanı Reiner Holznagel, daha geniş anlamda zorunlu sigorta gerektiğini savundu. CDU'lu Gitta Connemann ve Thorsten Frei ise sigortasızların vergi mükelleflerine başvurmaması gerektiğini belirtti.

Yağışlar geri dönüyor

Hafta sonu Almanya'nın güneyinde sağanak ve gök gürültülü fırtınalar bekleniyor. Sıcaklıklar kuzeybatıda 15, güney Bavyera'da 26 santigrat dereceye kadar ulaşacak.

Geri Dön 08 Haziran 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN