Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
20 Ocak 2024 Cumartesi

Scholz'dan AfD'ye karşı birleşme çağrısı

Potsdam'daki toplantının ifşa olmasının ardından, aşırı sağ tehlikesi siyasetin en önemli gündem maddesi hâline geldi. Şansölye Scholz, 'AfD'ye karşı birleşme' çağrısı yaptı.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, yayımladığı video mesajında, aşırı sağcı AfD'ye karşı birleşme çağrısında bulundu. Scholz, AfD'nin milyonlarca insanı sürme planlarının demokrasiyi tehdit ettiğini ifade ederek, bu duruma karşı toplumun demokrasiyi savunma sorumluluğuna vurgu yaptı. Aşırı sağcıların demokrasiye saldırdığını ve birliği yok etmeye çalıştığını belirten Başbakan, herkesi açık ve net bir duruş sergilemeye çağırdı.

Scholz, aşırı sağcıların sınır dışı etme planlarını düşündürücü bulduğunu ve bu politikaların toplumda endişeye yol açtığını söyledi. İnsanların Almanya'da bir geleceklerinin olup olmadığı konusunda endişe duymalarının korkunç olduğunu ifade eden Başbakan, herkesi Almanya'ya ait olduklarına inanmaya ve ülkenin birlik içinde olmaya ihtiyacı olduğunu vurgulamaya çağırdı.

SPD lideri Lars Klingbeil ise AfD'ye karşı aktif eylem çağrısında bulunarak, 2024'ü 'mücadele yılı' ilan etti. Klingbeil, hükümetin daha fazla açıklama yapması, orta kesim adına siyasi kararlar alması ve halkla doğrudan temas kurması gerektiğini belirtti.

Almanya'da 6 Katolik Kilisesi piskoposu, aşırı sağcı AfD'nin yükselişi nedeniyle halkı 'AfD'ye oy vermemeye' çağıran bir mektup kaleme aldı. Piskoposlar, AfD'nin insan onuruna saygı göstermediğini ve demokrasiyi tehlikeye attığını belirterek, vatandaşları sorumlu davranmaya çağırdı. Piskoposlar, popülist açıklamalara kapılmamak ve basit çözümlere yönelmemek gerektiğini vurgulayarak, demokrasiyi savunma çağrısında bulundu.

Anketlerde son durum

ZDF tarafından yapılan anket, SPD, Yeşiller ve FDP koalisyonuna olan memnuniyetsizliği gösterdi. Almanların yüzde 69'u trafik ışığı koalisyonundan memnun değil. Bu pazar seçim olsa, ana muhalefetteki CDU/CSU yüzde 31'le birinci sırada, aşırı sağcı AfD ise yüzde 22'yle ikinci sırada yer alacak. SPD, Yeşiller ve FDP'nin toplam oyu ise yüzde 31'de kalıyor. Bununla birlikte; Sol Parti yüzde 4 oy alırken, Sol Parti'den ayrılarak kendi partisini kuran Sahra Wagenknecht de yüzde 4 oya sahip.

Geri Dön 20 Ocak 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN