Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
05 Ocak 2024 Cuma

Scholz yeniden sel bölgesinde: Kimseyi yalnız bırakmayacağız

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, bir hafta içinde ikinci kez sel bölgesini ziyaret etti. Scholz, "Kimseyi yalnız bırakmayacağız" dedi.

Scholz, Saksonya-Anhalt eyaletinin Bennungen kasabasında Federal Çevre Bakanı Steffi Lemke ve Saksonya-Anhalt Başbakanı Reiner Haseloff ile birlikte incelemelerde bulundu.

Scholz, selden etkilenenlere yardım sözü verdi. "Kimseyi yalnız bırakmayacağız. Bu federal hükûmet, eyaletler ve diğer pek çok belediyeler için de geçerli, burası ülkemizin bir parçası" dedi.

Borç freni tartışmaları

Federal hükûmetteki borç freninin yeniden askıya alınmasıyla ilgili tartışmalara ilişkinse Başbakan Scholz, "Hasarın ne kadar büyük olduğunu ve bunun ne anlama geldiğini görmemiz ve ardından bundan sonuçlar çıkarmamız gerekecek. Bunu Almanya'da hep birlikte, dayanışma içinde yapacağız. Daha sonra zamanı geldiğinde federal ve eyalet hükûmetleri arasında yoğun bir şekilde tartışıp karar vereceğiz" dedi.

Trafik ışığı hükûmeti, 2024 bütçe planlamasında şu ana kadar borç frenine bağlı kalmak istiyor.

Şansölye protesto edildi

Scholz, sel bölgelerini ziyareti esnasında zaman zaman protestolarla karşılaştı. Yaklaşık 10 kişilik bir gruptan "Siyasetiniz yalan üzerine kurulu" ve "Hemen geri dönün" sloganları attı.

Ordudan destek

Alman Ordusu (Bundeswehr) da sel felaketi ile başa çıkmak için görevlendirildi. Askerlerin bugün yola çıkıp pazartesi günü çalışmaya başlaması planlanıyor. Plan, 14 Ocak'a kadar 150 askerin konuşlandırılması.

Aşağı Saksonya'da da sel

Aşağı Saksonya eyaletinde de birçok bölgede nehir su seviyesi halen en yüksek seviyesinin üzerinde seyrediyor. Devlet Su Yönetimi, Kıyı Savunma ve Doğa Koruma Ajansı’nın (NLWKN) raporuna göre, Weser Nehri üzerindeki Nienburg ve Drakenburg’da perşembe sabahı su seviyesi, rapor edilen en yüksek seviyenin 15 santimetre üzerine çıktı.

Geri Dön 05 Ocak 2024 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN