Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
19 Eylül 2023 Salı

Scholz bürokrasiden şikâyetçi: Yoruldum ve değiştirmek istiyorum

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ülkesindeki uzun süren bürokratik işlemlerden şikâyet ederek bu durumu değiştirmek istediğini belirtti.

Scholz bürokrasiden şikâyetçi: Yoruldum ve değiştirmek istiyorum

Başbakan Scholz, Welt am Sonntag'a gündemi değerlendirdi. Bürokrasiden ekonomiye, göçten enerji dönümüşüne kadar birçok konuya değindi.

"Bürokrasiden yoruldum ve bunu değiştirmek istiyorum"

Almanya'daki uzun süren bürokratik işlemlerden şikâyet eden Scholz, şunları kaydetti:

Almanya'da bazı prosedürlerin bu kadar uzun sürmesi beni gerçekten üzüyor. Daha önce de belirttiğimiz gibi, onlarca yıl boyunca hep birlikte, ayrıntılara büyük bir özen göstererek yarattığımız ve şu anda bizi engelleyen bir bürokrasi ile karşı karşıyayız. Artık gitmesi gerekiyor. Yönetimimizin hızı, Alman ekonomisinin ne kadar güçlü büyüyeceğini belirliyor. Yeni bir metro hattının inşasını planlamak için 10 yıldan fazla zaman harcamaktan yoruldum. Bir rüzgar türbininin onaylanması birkaç yıl alırsa enerji dönüşümü başarısız olacaktır. Sağlık sistemimiz dünyanın en iyilerinden biri ama dijitalleşmeyi kaçırdık. Şimdi bunu başlatıyoruz. Bununla ilgili ilk kanunları yeni çıkardık. İlaç endüstrisinin araştırma lokasyonunu geliştirmek için daha fazlasını yapacağız. Bunların düzeltilmesi gerekiyor. Onlarca yıldır kimse buna yaklaşmaya cesaret edemedi. Evet artık yoruldum ve bunu değiştirmek istiyorum.

"Zayıf bir büyüme yaşadığımız aşikar"

Scholz, ayrıca, Almanya'nın ekonomik açıdan birçok zorluğa hazır olduğunu da ifade etti ve "Zayıf bir büyüme yaşadığımız aşikar. Bunun temel nedeni, bazı ihracat pazarlarının zayıflamasıdır. Aynı zamanda Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının bir sonucu olan yüksek enflasyon ve artan enerji fiyatlarıyla da karşı karşıyayız. Tedarik zincirlerinin Kovid-19 salgını nedeniyle kesintiye uğraması da hala dikkati çekiyor. Tüm bunlar aynı zamanda faiz oranlarının da ani yükselişine neden oldu ve bu durum özellikle inşaat sektörünü etkiledi." dedi.

Scholz, enerji fiyatlarının hâlâ çok yüksek olduğunu ve rüzgar enerjisi ve güneş enerjisinin daha hızlı yaygınlaşması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Almanya'da süren uzun süreli bürokratik işlemlerin hızlandırılması gerektiğini ve bu amaçla Almanya Paktı'nı önerdiğini belirtti.

Ayrıca, nitelikli iş gücünün ülkeye gelmesinin önemine değinen Scholz, Nitelikli Göç Yasası'nın bu konuda önemli bir adım olduğunu söyledi.

Röportajında Rusya-Ukrayna Savaşı'na da değinen Scholz, Almanya'nın Ukrayna'ya mali, insani ve silah konusundaki desteğini sürdüreceğini vurguladı.

Geri Dön 19 Eylül 2023 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN