Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
21 Mayıs 2024 Salı

Sağanak, dolu, fırtına, yıldırım... Çok sayıda yaralı var

Almanya'da olumsuz hava koşulları devam ediyor. Saarbrücken'de bir kişinin ölmesinin ardından, Elbe Nehri kıyısına da yıldırım düşmesi sonucu 10 kişi yaralandı.

Sağanak, dolu, fırtına, yıldırım... Çok sayıda yaralı var

Almanya'da şiddetli fırtına ve sağanak yağışlar etkisini sürdürüyor. Saarbrücken'de sel ve fırtına nedeniyle bir kişi hayatını kaybetti. Saarland ve Rhineland-Pfalz bölgelerinde temizleme çalışmaları devam ederken, meteoroloji uzmanları bu hafta durumun yeniden kötüleşebileceği uyarısında bulundu. Özellikle ülkenin güneybatısında şiddetli yağışlar bekleniyor.

Saarbrücken Belediyesi, 67 yaşındaki bir kadının cuma günkü kurtarma operasyonu sırasında hayatını kaybettiğini açıkladı. Rheinland-Pfalz'a bağlı Kirn'de ise sel ve toprak kayması yaşandı. En çok etkilenen Sulzbach bölgesinde birçok bodrum ve zemin kat su altında kaldı, bazı yollar ulaşıma kapandı.

Bugün en tehlikeli gün

Alman Meteoroloji Servisi (DWD), Saarland ve Rhineland-Pfalz için fırtına uyarısını yineledi. Meteorolog Markus Böse, bugünün en tehlikeli gün olduğunu belirtti. Bavyera’da da dolu ve sağanak yağış uyarıları yapıldı.

Bavyera'da dolu beklentisi

Geçtiğimiz hafta sel felaketleri yaşayan Almanya'nın güneybatısında, bugün kuzeyde sağanak yağış bekleniyor. Baden'den Rheinland-Pfalz ve Saarland'a kadar olan bölgede metrekare başına 40 litre yağmur düşmesi öngörülüyor. Güneydoğu Bavyera'dan kuzeye kadar uzanan bir şeritte ise metrekare başına 80 litre yağış ve fırtına bekleniyor. Bavyera'da dolu ve gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak. Özellikle Alpler'de iki santimetre çapında dolu yağışı bekleniyor.

Elbe kıyısına yıldırım düştü: 10 yaralı

Dresden'de Elbe Nehri kıyısına yıldırım düşmesi sonucu 10 kişi yaralandı. Dresden İtfaiye Sözcüsü Michael Klahre, dört kişinin durumu ağır, ikisinin ise hayata döndürüldüğünü açıkladı. Yaralıların yaşları 26 ile 47 arasında değişiyor ve çevredeki hastanelerde tedavi altına alındılar.

Acil servisler, Elbe kıyısında daha fazla yaralı olabileceği ihtimaliyle aramalarını sürdürdü ve vatandaşlardan Dresden'deki belirli bölgelerden uzak durmalarını istedi. Bölgeye "Massenanfall an Verletzten" (MANV) ilan edildi ve kurtarma görevlileri, yıldırım çarpması sonucu karıncalanma hisseden herkesi tıbbi yardım almaya çağırdı. BILD'e göre, fırtına sırasında insanlar Rosengarten restoranında gölgelik altına sığınmıştı.

Geri Dön 21 Mayıs 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN