Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
27 Mayıs 2024 Pazartesi

Sadece Sylt'te değil, tüm Almanya'da benzer görüntüler

Zenginlerin adası olarak bilinen Sylt'te, bir grup gencin ırkçı sloganlar atmasının yankıları sürerken; benzer görüntüler, ülkenin dört bir yanından gelmeye başladı.

Almanya'nın kuzeyindeki, zenginlerin gittiği Sylt Adası'ndaki ırkçı görüntüler tartışma yaratırken; benzer videolar ülkenin dört bir yanından sosyal medyaya yansımaya başladı.

Sylt Adası'ndaki Kampen'de bulunan bir barda, aşırı sağcı gençler, "L'amour toujours" şarkısına eşlik ederek "Yabancılar dışarı" "Almanya Almanlarındır" sloganları attı. Görüntülerde, bir kişinin de Hitler selamı verir gibi kolunu kaldırdı ve parmaklarıyla Hitler bıyığı yaptığı görülüyordu.

Bu ırkçı sahneler sadece Sylt'e özgü değil. Almanya'nın birçok yerinde benzer olaylar yaşanıyor. Niedersachsen'deki bir şenlikte de bir grup genç nefret dolu ırkçı sloganlar attılar ve bunu da videoya çekildiler. Sylt'teki "Pony" skandalından iki gün sonra, komşu kulüp "Rotes Kliff"te de benzer olaylar yaşandı. Ancak burada olaya müdahale edildi ve ırkçılar mekandan çıkarıldı.

Bavyera Erlangen'de ise iki kişi "Yabancılar dışarı" diye bağırdı. Olayı, tesadüfen orada bulunan iki polis memuru bildirdi ve slogan atanlar hakkında soruşturma başlatıldı.

Kuzey Ren-Vestfalya'daki Solingen'de de yabancı düşmanı sloganlar atıldığı iddia edildi. Rheinland-Pfalz'daki Kröv köyünde aşırı sağcı bir grup neonazi partisi düzenledi. Polis, 70 kişilik bir ekiple bu toplantıyı dağıttı.

Son olarak, Saksonya'da gençlerin "Yabancılar dışarı" diye bağırdığı bir video ortaya çıktı. Bir plaj partisi sırasında çekilen videoda, kimsenin ırkçılara tepki göstermediği, aksine daha fazla kişinin katıldığı görülüyor.

Tüm bu olaylarda, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme suçundan soruşturmalar başlatıldı. Anayasa Koruma Teşkilatı da araştırmalar yapıyor.

Bild'e konuşan Frankfurt Alman-İsrail Cemiyeti Gençlik Forumu Sözcüsü Anna Reitnauer, genç nesilde ırkçılık ve antisemitizm ile ilgili temel bir sorun olduğunu belirtti. Bu durumun halk festivallerinde, okullarda ve üniversitelerde de görüldüğünü ancak nadiren videoya çekildiğini ifade etti.

Geri Dön 27 Mayıs 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN