Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
20 Mart 2024 Çarşamba

Posta kutunuzda 5 avro olabilir

Almanya'da Robert Koch Enstitüsü, rastgele seçilen 16 yaş üzeri 180 bin kişiye, bir araştırma için davetiye gönderdi. Katılımı teşvik etmek için zarf içine 5 avro konuldu.

Posta kutunuzda 5 avro olabilir

Robert Koch Enstitüsü (RKI) tarafından 'Almanya'da Sağlık' araştırmasının popülerleştirilmesi amacıyla Almanya'nın çeşitli şehir ve belediyelerinden rastgele seçilen 16 yaş ve üzeri bireylere toplamda 180 bin davetiye zarfı gönderildi. Bu zarflar, içerisinde araştırmaya katılımı teşvik etmek için 5 avro nakit para bulunduruyor. Eğer bireyler araştırmaya katılırlarsa, ek olarak 10 avro daha almaya hak kazanacaklar. RKI, geçmiş tecrübelerine dayanarak, gönderilen davetiyelerin büyük bir kısmının, yaklaşık 150 bininin katılımcılar tarafından dikkate alınmayacağını ve bu nedenle de 750 bin avroluk bir maliyetin vergi mükelleflerine yük olacağını tahmin ediyor. Ayrıca, bazı alıcılar bu zarfları reklam ya da yeni bir dolandırıcılık yöntemi olarak yanlış anlayabilir. 

RKI Sözcüsü, bu tür finansal teşviklerin metodolojik araştırmalarda yaygın olarak kullanıldığını ve katılım oranlarını artırmaya yönelik olduğunu belirtti. Ancak, Vergi Mükellefleri Derneği (BdSt) bu kampanyayı, vergi mükelleflerinin parasının israf edilmesi olarak eleştirdi. BdSt Başkanı Reiner Holznagel, kamu fonlarının bu şekilde kullanımının ayrıntılı bir açıklamayı gerektirdiğini, konu netleşene kadar anketin durdurulması gerektiğini ifade etti. Bu durum, kamu kaynaklarının kullanımı ve araştırma katılımını teşvik etme yöntemleri konusunda önemli bir tartışma başlattı.

Geri Dön 20 Mart 2024 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN