Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da ölümcül mantar alarmı - 3 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
20 Nisan 2024 Cumartesi

Polisin “aslen nerelisin” sorusuna 750 avro ceza

Berlin'de bir öğrenciye nereli olduğunu soran ve "Bochum" yanıtını aldıktan sonra "Aslen nerelisin" diye tekrar soran polis memuru, mahkeme tarafından ırkçılık yapmakla suçlandı ve 750 avro tazminat ödemeye mahkûm edildi.

Berlin Ayrımcılıkla Mücadele Ağı'nın (ADN) açıklamasına göre, 2020 yazında bisikletle gezen Syed N. adlı öğrenci, polis tarafından durduruldu ve kimlik kontrolü yapıldı. Polisin "nerelisin" sorusuna "Bochum" cevabını veren öğrenciye, polis "Aslen nerelisin?" diye sordu. Bu ikinci soru, mahkeme tarafından ırkçı bir eylem olarak değerlendirildi.

Şikâyet süreci ve mahkeme kararı

Syed N., yaşadığı durumu ayrımcılık olarak algıladı ve ilk olarak polise şikayette bulundu, ancak şikayeti reddedildi. Adalet İdaresi Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi Başkanı'nın müdahalesi sonucu polis özür diledi. Ancak mahkeme, polisin özrünü yetersiz buldu ve 750 avro tazminat ödemesine hükmetti.

Davacının tepkisi ve yasanın önemi

Davacı Syed N., davanın üzerinden dört yıl geçtikten sonra sonuçlandığını belirtti ve mahkeme kararına rağmen sanık polisin kendisini suçlu gibi göstermeye devam ettiğini ifade etti. Bu dava, Berlin Polisi'nin Eyalet Ayrımcılığı Önleme Yasası (LADG) kapsamında ilk kez mahkum edilmesi anlamına geliyor. 2020 yılında yürürlüğe giren LADG, devlet yetkilileri tarafından yapılan ayrımcılıkla mücadele etmeyi amaçlıyor ve Berlin'deki kamu kurumları tarafından ayrımcılığa uğradığını düşünen kişilere dava açma hakkı tanıyor.

Geri Dön 20 Nisan 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN