Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
08 Haziran 2024 Cumartesi

Polis Sendikası: Hükûmet, AB Komisyonu’nu aldattı

Alman Polis Sendikası, esrar yasasıyla ilgili Avrupa Komisyonu'na başvurmaya hazırlanıyor. Sendika, hükûmetin AB Komisyonu'nu 'yanılttığı' kanaatinde.

Alman Polis Sendikası (DPolG) Başkanı Rainer Wendt, Bild gazetesine verdiği demeçte, esrar yasasıyla ilgili Avrupa Komisyonu'na başvuracaklarını söyledi. Wendt, "Federal hükûmet, AB Komisyonu'nu sıkı kontroller vaadiyle yanılttı. Bu nedenle, Komisyon yasayı yakından takip etmeli ve gerekirse geri çekilmesini istemelidir," dedi. Wendt, duyurulan sıkı esrar kontrollerinin uygulanamayacağını belirtti. Sıkı kontroller, AB Komisyonu'nun esrar yasasını kabul etmesi için bir ön koşuldu. Ancak Wendt, polisin bu kontrolleri gerçekleştirecek yeterli personele sahip olmadığını ifade etti.

Wendt: Devriye arabalarında terazi yok

Wendt, "Polisler, kişilerin taşıdıkları esrarın 25 gram sınırını aşıp aşmadığını kontrol edemez. Devriye arabalarında terazi yok. Bu durum, her arabada düzenli olarak kalibre edilmesi gereken teraziler bulundurmayı gerektirir, ki bu gerçekçi değil," dedi.

Trafik ışığı hükûmeti, esrar yasasını sıkı kontrollerle uygulamaya karar verse de, bu kontrollerin nasıl yapılacağı belirsizliğini koruyor. Wendt, "Kenevir yetiştirme derneklerini kimin kontrol edeceği hâlen belli değil. Eyaletler, kamu düzeni ve sağlık otoritelerinden müfettişler mi görevlendirecek yoksa kontrolleri polis mi yapacak, bilmiyoruz," diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü ise yasanın uygulanmasının eyaletlerin sorumluluğunda olduğunu belirtti ve "Sorumlu makamları eyaletler belirler," dedi.

Geri Dön 08 Haziran 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN