Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da ölümcül mantar alarmı - 3 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
18 Nisan 2024 Perşembe

Pasif içicilik her yıl binlerce kişinin canına mal oluyor

Almanya'da pasif içicilikten kaynaklanan ölümlerin yıllık yaklaşık 3 bin 300 olduğu tahmin ediliyor.

Pasif içicilik her yıl binlerce kişinin canına mal oluyor

Sigara içmek, aktif içicilerin yanı sıra pasif içiciler için de büyük bir sağlık riski oluşturuyor. Almanya'da yaklaşık üçte bir oranında vatandaş sigara içerken, pasif içicilerin sayısı çok daha fazla. Özellikle sigara içilen evlerde yaşayan çocuklar ve yetişkinler, özel ve mesleki yaşamlarında sıkça sigara dumanına maruz kalıyorlar.

Pasif İçicilikten kaynaklanan ölümler

Almanya'da pasif içicilikten kaynaklanan ölümlerin yıllık yaklaşık 3 bin 300 olduğu tahmin ediliyor. Sigara dumanı, içenlerde olduğu gibi pasif içicilerde de akciğer kanseri, felç ve kardiyovasküler hastalıklar gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor.

Kalp ritim bozuklukları

Avrupa Kardiyoloji Derneği'nin (ESC) yaptığı bir çalışma, pasif sigara içiminin kardiyak aritmilerle bağlantılı olduğunu ortaya koydu. Çalışmaya göre, Avrupalıların üçte biri yaşamları boyunca atriyal fibrilasyon hastalığına yakalanma riski taşıyor. Atriyal fibrilasyonu olan kişilerin felç geçirme olasılığı, sağlıklı bireylere göre 5 kat daha yüksek.

Sağlık üzerine etkileri

Araştırmacılar, haftada sadece 2 saat sigara dumanına maruz kalan pasif içicilerin bile ciddi sağlık sorunlarıyla karşılaşabileceğini belirtiyor. Haftada 7,8 saat pasif içici olan bir kişi, hiç sigara içmeyen birine kıyasla yüzde 11 daha yüksek kalp ritim bozukluğu riski altında.

Çalışmanın yazarı Dr. Kyung-Yeon Lee, pasif içiciliğin atriyal fibrilasyon gelişme olasılığını artırdığını ve maruz kalma süresi arttıkça riskin de önemli ölçüde arttığını vurguladı. Dr. Lee, sigara yasaklarının toplum sağlığının korunması açısından önemli olduğunu ve pasif sigara içiminin açık havada da zararlı olduğunu tespit ettiklerini belirtti. Güney Koreli araştırmacı, politikacıları kamusal alanlarda sigara içmeyi daha fazla yasaklamaya ve halk sağlığını iyileştirmek için sigarayı bırakma programlarını desteklemeye çağırdı.

Geri Dön 18 Nisan 2024 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN