Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
27 Ocak 2024 Cumartesi

Öğretmen açığı 'kendiliğinden' kapanacak

Almanya'da yapılan bir araştırmaya göre, ilkokullardaki öğretmen açığı önümüzdeki birkaç yıl içinde kapanacak.

Bertelsmann Vakfı tarafından gerçekleştirilen çalışma; ülkede yaşanan düşen doğum oranları ve demografik değişimlerle birlikte ilkokullardaki öğretmen ihtiyacının azalacağını öne sürdü.

Buna göre; 2021'de Almanya'da doğan çocuk sayısı 795 binken, 2022'de bu sayı 739 bine geriledi. 2023 yılındaysa sadece 689 bin çocuk doğdu. Bu durum, öğrenci sayısının daha da azalacağını işaret ediyor. Eğitim araştırmacıları Klaus Klemm ve Bertelsmann Vakfı Eğitim Uzmanı Klaus Zorn'un yaptığı hesaplamalara göre, doğum oranlarının düşük seyretmesi nedeniyle 2035'e kadar 45 bin 800 fazla nitelikli öğretmene ihtiyaç duyulacak.

Raportörler, bu fazlalığın öğretmenler için işsizlik anlamına gelmediğini vurgulayarak, bu durumun eğitimde kalite eksikliğini gidermek için bir fırsat sağlayabileceğini ifade etti. Uzmanlar, öğretmenlerin programlarını genişleterek veya sosyal olarak zorlu bölgelerde daha fazla personel istihdam ederek bu potansiyeli değerlendirebileceğini belirtti. Kültür Bakanları Konferansı (KMK), 2035 için 6 bin 300 ilkokul öğretmeni fazlası öngörmüştü, ancak Bertelsmann Vakfı'nın araştırması bu tahminin de üzerinde bir sonuç ortaya koydu.

Nüfus göçle artıyor

Almanya Federal İstatistik Dairesi (Destatis) nüfus artışına ilişkin 2023 öncü verilerine göre, başta Ukrayna olmak üzere yurt dışından göçün etkisiyle ülkenin 2023'deki nüfusu 300 bin kişi artarak 84,3 milyonla rekor seviyeye ulaştı. Destatis verilerine göre, Almanya’da geçen yıl yaklaşık 700 bin doğum ve 1 milyondan fazla ölüm gerçekleşti.

Geri Dön 27 Ocak 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN