Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
12 Mart 2024 Salı

Öğrencilere 1.000 avroluk yardım

Almanya'da üniversiteye yeni başlayan öğrencilere 1.000 avro yardım sağlanacak. Ancak BAföG'de herhangi bir artış yok.

Almanya'da koalisyon hükûmeti, enerji ve yakıt yardımı ile 18 yaşına basan gençlere sunulan 'kültür kartı' desteğinin ardından, üniversiteye yeni başlayan dar gelirli öğrencilere maddi yardım sağlayacak bir reforma imza attı. Eğitim Bakanı Bettina Stark-Watzinger'in açıklamasına göre, Federal Meclis'te görüşülecek yasa taslağı, 'üniversite eğitiminin ebeveynlerin gelirinden bağımsız olması gerektiğini' vurguluyor. Taslak, dar gelirli öğrencilere 1.000 avroluk 'üniversiteye başlama yardımı' sağlamayı öngörüyor. Bu yardımdan yılda yaklaşık 15 bin öğrencinin faydalanması beklenirken, öğrenim kredisinde (BAföG) bir artış öngörülmüyor.

"BAföG de artırılmalı"

Reform, özellikle yüksek okula yeni başlayan ve aileleri çeşitli sosyal yardımlardan yararlanan 25 yaş altı gençler için tek seferlik bir yardım sunmayı amaçlıyor. Ancak, sendikalar ve öğrenci temsilcilikleri, yükselen enflasyon ve artan yaşam giderleri karşısında öğrenim kredisinin artırılmamasını eleştiriyor. Eğitim ve Bilim Sendikası (GEW), Federal Meclis'i tasarıyı kapsamlı biçimde gözden geçirmeye çağırdı.

Öğrencilere verilen aylık öğrenim kredisi son olarak 2022/2023 öğretim yılında artırılmış, üniversiteye giden ve ailesinin yanında yaşayanlar için ayda 452 avro temel gereksinim ve 59 avro barınma ücreti, kendi evinde yaşayanlar için ise 452 avro artı 360 avro barınma masrafı olarak belirlenmişti. Federal İstatistik Dairesi'ne göre, 2022 yılında 630 bin öğrenci öğrenim kredisi aldı.

Esneklik yarıyılı uygulaması

Reform kapsamında "esneklik yarıyılı" da tanıtıldı, bu sayede öğrencilerin eğitimlerini bir dönem uzatmaları durumunda üzerlerindeki baskı azalacak ve öğrenim kredisi hakkı devam edecek. Mezuniyetten yaklaşık 5 yıl sonra başlanan geri ödemelerin, gelecekte ayda en az 150 avro olması gerekeceği belirtiliyor. Kanun taslağının gerekçesinde, oranların 'mevcut gelir ve fiyat artışlarına' göre ayarlanacağı ifade ediliyor.

Geri Dön 12 Mart 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN