Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da ölümcül mantar alarmı - 3 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
23 Nisan 2024 Salı

Ödeme dolandırıcılığı: Almanya'da zarar 23 milyar avro

Almanya'da kredi kartı ile yapılan ödemelerde dolandırıcılık vakaları, endişe verici bir şekilde artış gösteriyor. Geçtiğimiz yıl dolandırılan vatandaşlar, ortalama 811 avro kaybetti.

RND'nin İngiliz danışmanlık firması Center for Economic Business and Research (Cebr) tarafından hazırlanan rapora göre, özellikle lüks moda ve kozmetik ürünleri satın alan tüketiciler dolandırıcıların hedefinde. Dolandırıcılar, bu markalara yönelik siber saldırılarla veya perakende şirketlerine yapılan hedefli siber saldırılarla müşterilerin ödeme bilgilerini ele geçiriyor.

Perakendecilerin toplam zararı 400 milyar avro

25 ülkede toplam 38 bin tüketici ve 13 bin şirketle yapılan araştırmaya göre; 2023 yılında perakendecilerin uğrayacağı toplam zararın yaklaşık 400 milyar avro olacağı tahmin ediliyor. Araştırmaya katılan şirketlerin neredeyse yarısı son 12 ay içinde dolandırıcılık faaliyetlerinin kurbanı olduklarını belirtti. Bu, bir önceki yıla göre üçte birlik bir artış anlamına geliyor. Alman perakendecilerin geçen yıl ödeme dolandırıcılığı nedeniyle 23 milyar avro zarara uğradığı bildirildi.

Almanya'da en çok etkilenenler, gelecek yıl için satışlarında yüzde 100 veya daha fazla artış bekleyen genç ve başarılı perakendeciler oldu. Buna rağmen, Alman şirketlerinin yalnızca üçte ikisinin etkili dolandırıcılık önleme sistemlerine sahip olduğu belirtildi.

Cebr tarafından yapılan ankete göre, Almanya'da her beş müşteriden biri, hem mağazada hem de internette alışveriş yaparken kendini 10 yıl öncesine göre daha az güvende hissediyor. Altı kişiden biri ise yalnızca yüksek güvenlik standartlarına sahip mağazalardan alışveriş yapmayı tercih ediyor. Ankete katılan satıcıların yarısı, gelişmiş dolandırıcılık önleme sistemleri sunan bir ödeme sağlayıcı aradıklarını ifade etti.

Geri Dön 23 Nisan 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN