Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
05 Şubat 2024 Pazartesi

NATO: Rusya'dan bir saldırı tehdidi algılamıyoruz

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya'nın bir NATO ülkesine yönelik saldırı ihtimaline dair askeri bir tehdit algılanmadığını açıkladı.

Alman ARD televizyonuna konuşan Stoltenberg, NATO'nun son dönemde savunma kapasitesini artırdığını ve önemli yatırımlar gerçekleştirdiğini belirtti. Özellikle Rusya'nın 2014'te Kırım'ı ilhak etmesinin ardından ortaya çıkan yeni gerçekliğe uyum sağladıklarını ifade etti.

"NATO ülkelerine saldırı tehdidi algılamıyoruz"

Stoltenberg, Ukrayna savaşını kazanması durumunda Rusya'nın NATO üyesi bir ülkeye saldıracağı iddialarına karşı, şu anda askeri bir tehdit algılamadıklarını söyledi. NATO'nun gücünü artırdığına vurgu yaparak, tarihi bir dönemde bir muharip birliği yeniden yapılandırdıklarını belirtti. Ayrıca, Almanya'nın NATO'daki rolüne ve savunma harcamalarına da dikkat çekti.

"Almanya, ABD ve Birleşik Krallık'tan sonra en fazla savunma harcaması yapan ülke"

Almanya'dan övgüyle bahseden Stoltenberg, Almanya'nın şu anda ABD ve Birleşik Krallık'tan sonra NATO'da savunmaya en fazla harcama yapan ülke olduğunu ifade etti. Almanya'nın NATO'daki kolektif savunmaya katkısını vurgulayarak, Almanya ve diğer müttefiklerin gelecekte de güvenilir bir savunma oluşturabilmek adına çabalarını artırmaları gerektiğini söyledi.

Ne olmuştu?

Avrupa'da, Almanya da dahil olmak üzere, bir süredir 'Rusya'yla savaş' tartışmaları medyada geniş yer buluyor. Birçok Avrupa ülkesinin genelkurmay başkanları ve savunma bakanları art arda yaptıkları açıklamalarla 'yaklaşan bir savaştan' söz ediyorlar.

Örneğin geçtiğimiz hafta Bild gazetesinin Almanya Savunma Bakanlığı'ndan elde ettiği bir taslak belgeye dayanarak yayımladığı haberde; Avrupa'da büyük bir savaş durumunda Almanların evlerini bomba sığınaklarına dönüştürmelerinin beklendiği bildirilmişti.

Federal Savunma Bakanı Boris Pistorius ise Ukrayna'daki savaşın genişleyebileceği uyarısında bulunarak Almanya'nın savaşa hazır olması gerektiğini ifade etmişti. Savunma Bakanı, şu an için bir Rus saldırısının olası görülmediğini ancak uzmanların bunun 5 ila 8 yıl içinde gerçekleşebileceğini öngördüğünü belirtmişti.

Önceki hafta hafta basına sızan gizli ordu belgelerinden birindeyse, 2025 yılının yazında 30 bin Alman askerinin de katıldığı 300 bin kişilik bir NATO ordusunun, Rusya'yla çatışmaya girebileceği iddia edilmişti.

Bu uyarılar Almanya'yla sınırlı kalmadı. İsveç Sivil Savunma Bakanı Carl Oskar Bohlin de, Rusya'nın ciddiye alınması gerektiğini belirterek, "İsveç'te de savaş olabilir, halkımızın savaşa hazır olması gerekir" demişti.

İsveç'in ardından NATO üyesi Norveç de, Rusya'nın potansiyel bir saldırısına karşı hazırlıklı olma konusunda çağrıda bulunmuş; Norveç Genelkurmay Başkanı Eirik Kristoffersen, NATO ülkelerini 'muhtemel bir Rusya saldırısına karşı' askeri kapasitelerini güçlendirmeye çağırarak, önlerindeki 2-3 yıl içinde bu hazırlık dönemini savunma sanayii yatırımları için kullanmaları gerektiğini savunmuştu.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in "Rusya'nın bir NATO ülkesine saldırmasına dair tehdit algılamıyoruz" yönündkei açıklaması, politikacıların ve askerlerin yukarıdaki iddialarını reddeden biçimde.

Geri Dön 05 Şubat 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN