Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
14 Mart 2024 Perşembe

Müslüman düşmanlığı raporu bakanlık sitesinden kaldırıldı

Almanya'da İçişleri Bakanlığı, 1,5 milyon avro maliyetle hazırlanan, Müslüman düşmanlığını derinlemesine inceleyen raporu internet sitesinden kaldırdı.

Almanya'da, İçişleri Bakanlığı'nın talimatı üzerine 'Müslüman Düşmanlığı Bağımsız Uzman Grubu' tarafından hazırlanan ve ülkedeki Müslüman düşmanlığını derinlemesine inceleyen rapor, Berlin-Brandenburg Yüksek İdari Mahkemesi'nin kararının ardından internet sitesinden kaldırıldı. Rapor, Almanya'da yaşayan 5 milyon 500 bin Müslüman göçmenin toplumsal yaşamını ele alan ve Alman toplumunun yarısının Müslümanlara yönelik düşmanca tutumları onayladığını ortaya koyan önemli bir çalışmaydı. 

Raporun kaldırılmasına sebep olan süreç, gazeteci Henryk M. Broder'in, raporda isminin geçmesi ve yapılan değerlendirmeler sonucunda itibarının zedelendiğini iddia ederek açtığı dava ile başladı. Berlin-Brandenburg Yüksek İdari Mahkemesi, raporun yayımlanması ile Broder'in kişisel haklarının ihlal edildiğine karar verdi ve İçişleri Bakanlığı'nın, rapordaki değerlendirmelerin bakanlığın 'resmi tutumu olmadığını' açıkça belirtmesi gerektiğini ifade etti.

Bu karar sonucunda İçişleri Bakanlığı, 1,5 milyon avro maliyetle hazırlanan raporu web sitesinden çekmek zorunda kaldı ve kalan 200 basılı kopyanın imha edileceğini duyurdu. Bakanlık, raporun yayımlanma şekli ve gelecekte nasıl ele alınacağı konusunda Müslüman Düşmanlığı Bağımsız Uzman Grubu'nun görüşlerine başvuracağını belirtti.

Haziran 2023'te kamuoyuyla paylaşılan ve 'Müslüman Düşmanlığı-Almanya Bilançosu' başlığı taşıyan rapor, Müslüman düşmanlığının Almanya'da marjinal bir durum olmaktan çıkıp toplumun geniş kesimlerinde yaygın bir hâl aldığını ve yıllar içinde yüksek seviyelerde seyrettiğini vurgulamıştı. Ayrıca, Müslümanların eğitim, istihdam, konut piyasası, medya ve siyaset gibi alanlarda yoğun sosyal ayrımcılığa maruz kaldığını detaylandırmıştı.

Rapor, 2019'da Hanau kentinde gerçekleşen ırkçı saldırı sonrası dönemin İçişleri Bakanı Horst Seehofer tarafından oluşturulan Müslüman Düşmanlığı Bağımsız Uzman Grubu tarafından hazırlanmış ve İçişleri Bakanlığı tarafından mali olarak desteklenmişti.

Geri Dön 14 Mart 2024 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN