Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da ölümcül mantar alarmı - 3 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
20 Nisan 2024 Cumartesi

Mülteci mutabakatı karşılığı Türklere vize kolaylığı

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, mülteci mutabakatı karşılığında Türk vatandaşlarına vize kolaylığı sağlanmasına ilişkin açıklamada bulundu.

Mülteci mutabakatı karşılığı Türklere vize kolaylığı

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Brüksel'de düzenlenen Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi sonrasında yaptığı açıklamada, Türkiye ile ilişkilerin ve mülteci mutabakatı karşılığında Türklere vize kolaylığı sağlanmasının önemine vurgu yaptı.

Türkiye ile ilişkiler ve vize kolaylığı

Scholz, zirvede Türkiye ile bağlantıların geliştirilmesi konusunda ayrıntılı görüşmeler yapıldığını belirtti ve "Türkiye önemli bir stratejik ortaktır ve iyi bir işbirliği her iki tarafın çıkarınadır," dedi. Gümrük Birliği'nin geliştirilmesi ve göç konusundaki işbirliği gibi konuların ele alındığını ifade eden Scholz, bu konuların Komisyon'a vize kolaylaştırılması dahil müzakereleri yürütme yetkisi verilmesi açısından önemli olduğunu dile getirdi.

Orta Doğu'da gerilimin azaltılması çağrısı

Scholz, İran'ın İsrail'e yönelik saldırısını da zirvede ele aldıklarını ve bu tür bir saldırının daha önce gerçekleşmediğini vurguladı. "Bölgede gerilimi daha fazla tırmandırmamak" için tüm taraflara çağrıda bulunduğunu ve İsrail'in kendini başarıyla savunmasının önemli olduğunu söyledi.

Ukrayna'ya destek ve silah yardımı

Rusya-Ukrayna savaşı hakkında da konuşan Scholz, Ukrayna'nın net bir destek sinyaline ihtiyaç duyduğunu ve özellikle hava savunmasının çok önemli olduğunu belirtti. Almanya'nın Ukrayna'ya üçüncü Patriot hava savunma sistemini vereceğini ve bu adımın diğer ülkeler için de bir sinyal olduğunu ifade etti.

Almanya'daki casusluk faaliyetleri

Almanya'da Rus gizli servisi için casusluk yaptıkları suçlamasıyla tutuklanan iki kişi hakkında da konuşan Scholz, Almanya'da bu tür casusluk faaliyetlerinin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Geri Dön 20 Nisan 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN