Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
11 Mart 2024 Pazartesi

Merz: Scholz ülkenin geleceğini tehlikeye atıyor

Ana muhalefetteki CDU'nun lideri Friedrich Merz, Almanya Başbakanı Olaf Scholz'u, ülkenin geleceğini ve özgürlüklerini tehlikeye atmakla eleştirdi.

 Stuttgart'ta CDU'nun Temel İlkeler Programı'nda konuşan Merz, mevcut koalisyon hükûmetinin yanlış politikaları nedeniyle Almanya'nın çıkmaza sürüklendiğini iddia etti. Özellikle 2035 yılından itibaren benzinli ve dizel araçların trafiğe çıkışının yasaklanması kararını eleştiren Merz, bu kararın teknolojik ve ekonomik açıdan yanlış olduğunu savundu. Alman ekonomisinin başarısı ve iş imkânlarının her türlü teknolojiye açık olmasını gerektirdiğini belirten Merz, bu tür yasakların uzun vadede Almanya'nın ekonomik refahına zarar vereceği konusunda uyarıda bulundu.

Merz ayrıca, CDU'nun temel ilkelerinde özgürlüğün merkezi bir yer tuttuğunu vurguladı. Toplumda artan özgürlük kaygılarına dikkat çekerken, CDU'nun özgürlükleri korumayı öncelikli görev olarak gördüğünü ifade etti. SPD'nin Ukrayna politikasını da eleştiren Merz, Scholz'un Paris'teki tutumunun ve Ukrayna'ya Taurus füzeleri göndermeme kararının Almanya'nın uluslararası imajına zarar verdiğini savundu.

Son anketler ne diyor?

INSA'nın yaptığı son kamuoyu yoklamalarına göre, CDU/CSU'nun yüzde 30,5, AfD'nin yüzde 19,5, SPD'nin yüzde 14,5, Yeşiller'in yüzde 13, BSW'nin yüzde 6,5, FDP'nin yüzde 5,5 ve Sol Parti'nin yüzde 3 oy alacağı gösterildi. Bu sonuçlar, mevcut koalisyon hükûmetinin iktidarda kalma şansının düşük olduğunu ortaya koyuyor. Ayrıca, Federal Savunma Bakanı Boris Pistorius'un Almanya'da en çok sevilen politikacı olduğu, Merz'in ise altıncı sırada yer aldığı belirtiliyor.

Geri Dön 11 Mart 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN