Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kiralara tavan fiyat - 18 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
09 Ağustos 2023 Çarşamba

Merz Almanya'yı yönetmeye talip

CDU Genel Başkanı Friedrich Merz, Almanya'nın yeniden güçlendirilmesi için liderlik yapmak istediklerini ifade etti. Bir sonraki federal seçim 2025'te yapılacak.

Merz Almanya'yı yönetmeye talip

CDU/CSU Federal Meclis Grup Başkanı olarak görev yapan Merz, SPD, Yeşiller ve FDP'den oluşan koalisyon hükûmetinin net bir ekonomi politikasının olmadığını söyledi. "CDU/CSU, bu hükûmetten önce Almanya'yı 16 yıl boyunca yönetti. Hem Almanya içinde hem de küresel krizlerle başa çıktık" dedi. Hükûmet partilerinin birbirleriyle uğraşmaktan, ekonominin canlandırılması ve yeni yatırımların teşvik edilmesi için yeterli zaman bulamadığını söyleyen Merz, Almanya'nın sadece kendi liderlikleri altında canlanabileceğini vurguladı.

Friedrich Merz, CDU ve CSU'nun daha sıkı bir şekilde birleşmesi gerektiğini vurgulayarak "Biz politik ortanın partisiyiz. Liberal, sosyal ve muhafazakâr bir 'halk partisi' olarak kalma amacındayız" şeklinde konuştu. Merkel'in başbakanlık döneminde başarılı bir politika yürüttüklerini vurgulayan Merz, tekrar iktidar için aday olduklarını belirtti.

Küçük ve orta ölçekli işletmeler için acil rahatlatıcı önlemlere ihtiyaç olduğunu ifade eden Merz, aşırı bürokrasinin azaltılması gerektiğine dikkat çekti. Markus Söder ve Hendrik Wüst'ün özellikle kadınlar ve genç seçmenler arasında daha popüler olduğuna dair görüşlere yanıt verirken, Federal Meclis'te muhalefet olarak daha iyi politika yapmak için çaba gösterdiklerini ve liderin her gün iyi bir görüntü sergileme sorumluluğunun olmadığını belirtti.

Geri Dön 09 Ağustos 2023 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN