Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya tüm sınırları kontrol edecek: Schengen askıya alınıyor - 7 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
27 Nisan 2024 Cumartesi

Meclis’te AfD tepkisi: Halkımıza ihanet ediyorsunuz

Almanya'da aşırı sağcı AfD'yle ilgili ortaya atılan casusluk iddiaları Meclis'te hükûmet ile muhalefeti birleştirdi. Siyasiler, AfD'yi 'Alman halkına ihanetle' suçladı.

Almanya'da aşırı sağcı Alternatif für Deutschland (AfD) partisinin Avrupa Parlamentosu seçimleri aday listesinde yer alan Maximilian Krah ile Petr Bystron'un Rusya'dan para aldıkları iddiaları ve Krah'ın bürosunda çalışan Jian G'nin Çin adına casusluk yaptığı gerekçesiyle tutuklanması, ülkede siyasi bir krize yol açtı. Federal Meclis'in son oturumunda "Demokrasimize tehdit - Rusya, Çin ve AfD'nin rolü" konusu tartışıldı.

Hükûmet ve muhalefet AfD'ye karşı birleşti

SPD Federal Meclis Başkan Yardımcısı Dirk Wiese, AfD'nin "sırlara ihanet ve suç faaliyetleri iddiaları kaosuna gömüldüğünü" belirterek, partiyi ülke için bir güvenlik riski olarak nitelendirdi. CDU'dan Mark Henrichmann, AfD'yi halka ihanetle suçladı ve partiyi "sağcı bir ihanet partisi" olarak tanımladı. Yeşiller Eş Başkanı Omid Nouripour, AfD'yi Rusya ve Çin'e itaat etmekle itham etti ve partiyi "Meclis ve tüm ülkemiz için bir utanç kaynağı" olarak değerlendirdi. FDP Meclis Grubu adına Konstantin Kuhle, AfD'yi "Alman demokrasisinin zayıf noktası" olarak tanımladı ve Krah ile Bystron'un istifa etmeleri gerektiğini söyledi.

Laschet: Alman halkını aptal yerine koymayın

CDU'lu politikacı Armin Laschet de, AfD lideri Tino Chrupalla ile katıldığı bir televizyon programında, AfD'nin ihanetini eleştirdi ve Alman halkını aptal yerine koymamaları gerektiğini ifade etti. CSU Genel Sekreteri Martin Huber ise, AfD'nin Rusya ve Çin'in çıkarlarını temsil ettiğini ve partinin Almanya'da demokrasiye büyük bir tehlike oluşturduğunu vurguladı.

AfD'den hükûmete suçlama

AfD'li Stefan Keuter ise hükûmeti, 'gizli servis desteği ve uyumlu medyayı' kullanarak muhalefete zarar vermekle suçladı. Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, AfD'nin iddialarını reddederek, tutuklamaların zamanlamasına yalnızca savcıların ve mahkemelerin karar verdiğini belirtti.

Geri Dön 27 Nisan 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN