Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
03 Haziran 2024 Pazartesi

Mannheim'daki saldırıda yaralanan polis hayatını kaybetti

Mannheim'de Marktplatz'ta cuma günü yaşanan bıçaklı saldırıda yaralanan 29 yaşındaki polis memuru hayatını kaybetti.

Mannheim'daki saldırıda yaralanan polis hayatını kaybetti

Polis memuru, baş bölgesinden defalarca bıçaklanarak ağır yaralanmıştı. Ameliyat sonrası yapay biçimde uyutulan polis, dün öğleden sonra, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Saldırganın sorgusuna henüz başlanmadı.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Baden-Württemberg Eyalet Başbakanı Winfried Kretschmann, polis memurunun ölümünden duydukları üzüntüyü dile getirdiler. Scholz, "Bu korkunç saldırının ardından cesur polis memurunun hayatını kaybetmesi beni derinden sarsıyor. Demokrasimizde şiddet kesinlikle kabul edilemez. Fail sert bir ceza almalı" dedi.

Mannheim'de insan zinciri

Pazar günü Mannheim Marktplatz'ta 800'den fazla kişi, şiddet ve nefrete karşı duruşlarını sergilemek için bir araya geldi. İnsan zinciri oluşturan katılımcılar, polis memuruna yönelik saldırıyı protesto etti. Polis sendikası da olaya üzüntü ve öfkeyle tepki gösterdi. Sendika başkanı Ralf Kusterer, "Her gün karşılaştığımız şiddet; acımasız, insanlık dışı ve çoğu zaman ölümcül" dedi. Polis teşkilatları sosyal medyada #einervonuns (Bizden biri) etiketiyle üzüntülerini paylaştı.

Saldırgan 10 yıldır Almanya'da yaşıyormuş

Saldırganın Afganistan doğumlu, 2014 yılında Almanya'ya gelen ve poliste kaydı olmayan 25 yaşındaki bir kişi olduğu açıklandı. Evli ve iki çocuk babası olan saldırgan, polis tarafından vurularak durduruldu. Saldırıda, hayatını kaybeden polis memuru da dahil olmak üzere altı kişi yaralandı. Yaralananlar arasında İslam karşıtı Pax Europa (BPE) hareketinin yönetim kurulu üyesi Michael Stürzenberger de bulunuyor.

Aşırı sağcılar ile Antifa üyeleri arasında gerginlik

Pazar günü Mannheim şehir merkezinde düzenlenen protestoda, 800'den fazla kişi şiddet, nefret ve kışkırtmaya karşı birlik sloganları attı. Protesto, partiler üstü bir ittifak tarafından düzenlendi. Aynı yerde yapılan aşırı sağcı AfD'nin gençlik kolu Genç Alternatif (JA) Baden-Württemberg toplantısı, yaklaşık 150 kişinin katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda "Geri göç bu saldırıyı önlerdi" sloganı atıldı. JA, eyalet anayasa koruma dairesi tarafından aşırı sağcı olarak izleniyor. Federal Anayasa Koruma Dairesi de JA'yı kesin aşırı sağcı bir hareket olarak sınıflandırıyor.

Öğleden sonra Mannheim'da gerginlik devam etti. Solcu Antifa üyeleri, Marktplatz'da bir AfD temsilcisinin konuşmasını engelledi.

Geri Dön 03 Haziran 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN