Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
03 Nisan 2024 Çarşamba

Konut krizi derinleşiyor: İflas dalgasının başındayız

Almanya'da inşaat sektöründeki kriz derinleşiyor. Sektörel uzmanlar, durumun felaket olduğu ve iflas dalgasının henüz başında olunduğu kanaatinde.

Konut krizi derinleşiyor: İflas dalgasının başındayız

Almanya'da inşaat sektörü, yeni konut talebindeki süregelen düşüşle birlikte krizin derinleştiği bir dönemi yaşıyor. Federal İstatistik Dairesi (Destatis) tarafından yayımlanan verilere göre, ocak ayında inşaat sektöründe yeni siparişler, bir önceki aya kıyasla yüzde 7,4 oranında düştü, bu durum satışlarda da belirgin bir azalmaya yol açtı.

Almanya İnşaat Endüstrisi Birliği (HDB), hem konut inşaatları hem de fabrika ve diğer ticari yapıların inşaatlarındaki ciddi düşüşler nedeniyle endişelerini dile getirdi. HDB Baş Yöneticisi Tim-Oliver Müller, mevcut gidişatın yılın başından itibaren devam ettiğini, konut inşaatı sektöründeki durumun özellikle zorlu olduğunu, ancak büyük ölçekli inşaat projelerinin sürdüğünü ifade etti.

Finans danışmanı Birgit Weber, potansiyel alıcıların, yeni inşaatlara göre daha az risk taşıyan 'genç' kullanılmış mülkleri tercih etmesi gerektiğini öneriyor. Weber, yeni inşaatlarda iflas riski, zamanında tamamlanmama, inşaat süresi nedeniyle çifte yük ve ek maliyetler gibi risklerin, kullanılmış mülklerde önemli ölçüde daha düşük olduğunu belirtiyor.

Sektördeki toparlanma işaretleri ise henüz görünmüyor. Weber, yeni inşaatlardaki iflas dalgasının daha başında olabileceklerini ve artan faiz oranları ile inşaat maliyetlerinin yeni inşaat pazarını planlanamaz hâle getirdiğini ifade etti. Ifo Enstitüsü'nün iş anketine göre, inşaat sektöründeki moral mart ayında bir miktar iyileşse de, beklentileri karşılamıyor ve ekonomi araştırmacıları durumun hâlâ çok kasvetli olduğunu belirtiyor.

Almanya İnşaat Endüstrisi Birliği (HDB) Başkanı Peter Hübner, Ekonomi Bakanı Robert Habeck ve Maliye Bakanı Christian Lindner'i mevcut resesyon eğilimine karşı harekete geçmemekle suçladı. Hübner, inşaat sektörünün önemine dikkat çekerek, politikaların yatırım odaklı olması gerektiğini vurguluyor. HDB'nin açıklamalarına göre, sektördeki mevcut politikalar nedeniyle binlerce işin risk altında olduğunu ve hükûmetin ekonomik bir çıkmaza sürüklendiğini belirtiyor.

Geri Dön 03 Nisan 2024 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN