Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
21 Mayıs 2024 Salı

IW uyardı: AB'den ayrılmak felaket olur

Almanya'da yapılan bir araştırma, ülkenin AB'den ayrılmasının ağır sonuçlar doğuracağını ortaya koydu. 

Alman Ekonomi Enstitüsü'nün (IW) hazırladığı rapora göre, bu adım ülkenin refahında büyük bir kayba neden olabilir. Köln merkezli Enstitü, Almanya'nın AB'den ayrılmasının milyonlarca insanın işini kaybetmesine ve ülkenin refahının ciddi biçimde düşmesine yol açacağını belirtti. Araştırma, Brexit'in sonuçlarına dayanarak, Almanya'nın AB'den çıkmasının "ağır bir ekonomik krizi tetikleyeceği" ve "uzun vadeli refah kaybına" neden olacağı konusunda uyarıda bulundu.

Ekonomik felaket olabilir

Rapora göre, böyle bir kopuş, beş yıl içinde Almanya'nın reel Gayri Safi Yurt İçi Hasılası'nda (GSYİH) yüzde 5,6'lık bir kayba (yaklaşık 690 milyar avro) ve 2,5 milyon istihdam kaybına yol açabilir. Araştırmacılar, Almanya'nın bir ihracat ülkesi olarak diğer ülkelerle, özellikle de AB ülkeleriyle ticarete bağımlı olduğunu vurguladı. Bu nedenle, AB'den ayrılmanın hem tüketiciler hem de şirketler üzerinde olumsuz etkiler yaratacağına dikkat çektiler.

Bardt: Brexit, taklit edilmemesi gereken bir girişim

Araştırma, böyle bir adımın 2020-2023 yılları arasındaki korona pandemisi ve enerji krizinde yaşanan kayıplara benzer sonuçlar doğuracağını belirtti. IW Direktörü Hubertus Bardt, Brexit'in "taklit edilmemesi gereken bir girişim" olduğunu vurgulayarak, İngiltere'nin Birlik'ten ayrılmasının diğer ülkeler için bir "uyarı" olarak görülmesi gerektiğini ifade etti.

AfD'nin 'Dexit' planı

Son anketlere göre, siyasi gücünü artıran aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) partisinin lideri Alice Weidel, İngiltere'nin 2020'de AB'den ayrılmasını "Almanya için bir model" olarak tanımlamıştı. Weidel, partisinin iktidara gelmesi halinde, AB'deki "demokrasi açıklarını kapatmak için reform girişiminde bulunacaklarını", bu girişimin başarısız olması durumunda ise Almanya'nın AB'de kalıp kalmayacağına ilişkin bir referandum (Dexit) düzenleyeceklerini belirtmişti.

Geri Dön 21 Mayıs 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN