Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
04 Nisan 2024 Perşembe

İşsiz sayısı 3 milyona dayandı

Almanya'da işsiz sayısı aylık bazda azalsa da, geçen yılın aynı dönemine göre 176 bin kişi artarak 2 milyon 769 bine yükseldi.

Mart 2024'te Almanya'da işsizlik oranı, bir önceki aya kıyasla 0,1 puan azalarak yüzde 6,0'a düştü. Federal İş Ajansı Başkanı Andrea Nahles, işsizlik ve eksik istihdamda kısmi bir azalma olduğunu, ancak ekonomik krizin iş gücü piyasasında etkisini sürdürdüğünü belirtti. Bahar toparlanmasının etkisiyle işsiz sayısı 45 bin kişi azalarak 2 milyon 769 bine gerilerken, geçen yıla göre 176 bin kişi artış gösterdi. Aynı dönemde, kısa çalışma ödeneği alan çalışan sayısı 194 bine yükseldi. Ocak ayında çalışan sayısı bir önceki yıla göre 205 bin artarak 34,75 milyona çıktı.

Avrupa İstatistik Ofisi'nin (Eurostat) verilerine göre, Avro Bölgesi'nde şubat ayında işsizlik oranı yüzde 6,5 seviyesinde sabit kaldı. Avrupa Birliği genelinde işsizlik oranı şubatta 13 milyon 249 bin kişi olarak kaydedildi. Bu sayının 11 milyon 102 bini Avro Bölgesi'nde bulunuyor. Genç işsizlik oranı AB'de yüzde 14,8, Avro Bölgesi'nde ise yüzde 14,6 olarak belirlendi. Mart ayında Avro Bölgesi'nde yıllık enflasyon oranı yüzde 2,6'dan yüzde 2,4'e düştü. Almanya'da mart ayı enflasyonu yüzde 2,3 olarak ölçüldü.

Geri Dön 04 Nisan 2024 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN