Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya tüm sınırları kontrol edecek: Schengen askıya alınıyor - 7 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
27 Nisan 2024 Cumartesi

İklim koruma yasası reformu onaylandı

Almanya'da Federal Meclis, İklim Koruma Yasası'nda yapılan tartışmalı reformu onayladı.

Reform planı, trafik ışığı partileri SPD, Yeşiller ve FDP tarafından desteklenirken, muhalefet tarafından karşı oy kullanıldı. CDU Milletvekili Thomas Heilmann, oylamanın engellenmesi için Federal Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu ancak mahkeme bu acil başvuruyu reddetti.

Topu sonraki hükûmete attılar

Reform, iklim hedeflerine uyumun artık sektör bazında geriye dönük olarak değil, geleceğe yönelik ve birkaç yıllık bir süre boyunca sektörler arası kontrolle sağlanmasını öngörüyor. Eğer federal hükûmetin 2030 iklim hedefine ulaşma yolunda ilerleme kaydedilmediği iki yıl üst üste tespit edilirse, yeni düzenlemeler yapılacak. Bu, hükûmetin sorumluluğu sonraki hükûmete devrettiği anlamına geliyor.

Sera gazı emisyonu üst sınırı kaldırıldı

Yeni yasada, sektörler için yıllık zorunlu sera gazı emisyonu üst sınırı kaldırıldı. İklim korumasına yönelik iyileştirmeler, yalnızca Almanya'nın genel hedefi risk altındaysa yapılacak. Bu durum ilk kez 2026'da yeniden incelenecek, böylece mevcut hükümet yeni iklim koruma kararları almak zorunda kalmayacak.

Ulaştırma Bakanı'nın 'sürüş yasağı' tehdidi

Federal Ulaştırma Bakanı Volker Wissing (FDP), Federal Meclis'in yaz aylarına kadar İklim Koruma Yasası'nda reform yapılmasına karar vermemesi hâlinde, hafta sonları araç kullanma yasağı da dahil olmak üzere sert önlemler almakla tehdit etmişti. Ancak, FDP'nin Federal Meclis Grubu Başkan Yardımcısı Lukas Köhler, yıllık sektör hedeflerinin kaldırılmasının sürüş yasaklarının olmayacağını garanti ettiğini belirtti.

Yasada neler var?

Yeni yasa, sıkı sektör hedefleri içermeyen bir yaklaşımı benimseyerek, güneş enerjisi finansman paketi ile Almanya'da güneş enerjisinin yaygınlaşmasını teşvik ediyor. Bu paket, balkonlarda ve apartmanlarda güneş panelleri kurulmasını kolaylaştırma ve arazilerdeki güneş enerjisi sistemleri için seçenekleri genişletme hedeflerini içeriyor.

Geri Dön 27 Nisan 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN