Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
24 Haziran 2023 Cumartesi

Göç yasası onaylandı: Kapılar açılıyor

Almanya'da, nitelikli iş gücü açığını kapatmak amacıyla hazırlanan yeni göç yasası Federal Meclis'ten geçti.

Göç yasası onaylandı: Kapılar açılıyor

Almanya'da nitelikli iş gücü açığını kapatmayı hedefleyen yeni göç yasası Federal Meclis'ten geçti. Yasaya Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Parti (FDP) üyelerinden oluşan koalisyon hükûmeti destek verirken; muhafazakar Hristiyan Birlik (CDU/CSU) ve aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) partileri aleyhte oy kullandı. Yasayla birlikte getirilen yenilikler arasında şunlar bulunuyor:

1. AB Mavi Kartı: Avrupa Birliği üyesi olmayan ülkelerden gelen ve üniversite mezunu olan kişilere, kalifiye iş gücü açığı olan alanlarda yüksek maaşlı bir iş bulmaları durumunda verilen AB Mavi Kartı'nın koşulları değiştirildi. Asgari brüt gelir şartı ayda 3 bin 500 avroya düşürüldü ve Mavi Kart sahiplerinin iş değiştirmesi, aile birleşimi ve daimi ikamet izni alma süreçleri kolaylaştırıldı.

2. Farklı mesleklerde çalışma: Yasayla nitelikli işçilere, asıl niteliklerinin dışındaki meslekleri de icra etme imkanı tanındı. Örneğin, bir alanda çalışma vizesi olan kişi, başka bir alanda da nitelikli işçi olarak istihdam edilebilecek. Bilişim uzmanları ise üniversite diploması olmadan da AB Mavi Kartı alabilecekler.

3. Fırsat Kartı: En az iki yıl süreli yabancı bir mesleki eğitim ya da üniversite diplomasına sahip kişilere yönelik puan sistemine dayalı "Fırsat Kartı" uygulaması başlatılacak. Bu kart, dil becerileri, iş deneyimi, yaş ve Almanya ile bağlantılar gibi kriterlere göre değerlendirilecek ve göçmenlere deneme çalışması veya yarı zamanlı istihdam gibi fırsatlar sunacak.

4. Oturma izinlerinde esneklik: Almanya'ya turist vizesiyle gelen ve iş bulan kişiler, doğrudan Almanya'da çalışmaya başlayabilecek. Yani, yeniden işlem yapmak için ülkelerine dönme zorunluluğu ortadan kalkacak.

5. Daha fazla eğitim göçü: Almanya'ya meslek eğitimi veya yüksek öğrenim için gelen kişilere daimi ikamet imkanı sağlanacak. Ayrıca, yabancı öğrencilere stajyer olarak çalışma izni verilecek.

6. Aile birleşimi: Yurt dışından gelen nitelikli çalışanlar için aile birleşimi olanakları genişletildi. Ebeveynler de Almanya'ya gelebilecek.

7. Sığınmacılar için fırsatlar: Yasaya göre, sığınmacılar geriye dönük olarak mesleki eğitimine başlayabilecek. Ancak bu imkan yeni sığınmacılara tanınmayacak, sadece 29 Mart 2023 tarihinde iltica işlemleri devam eden kişiler faydalanabilecek.

Faeser: Bir sonraki adım bürokrasiyi azaltmak

SPD'li  İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Almanya'nın bu yasayla birlikte 'dünyanın en modern göç yasasına' sahip olacağını söyledi. Faeser, nitelikli iş gücünü Almanya'ya çekmek için bir sonraki adımın ise 'bürokrasiyi önemli ölçüde azaltmak' olması gerektiğini de sözlerini ekledi. 

Geri Dön 24 Haziran 2023 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN