Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
24 Ekim 2023 Salı

Göç rekor kırdı, SPD'de kriz çıktı

OECD'nin son raporuna göre, 2022 yılında göç rekor kırdı. Artan göçle birlikte yaşanan krizde, SPD içinde de tartışmalar çıktı.

OECD'nin Uluslararası Göç Görünümü 2023 raporuna göre, OECD ülkelerine kalıcı göç, 2021'e kıyasla yüzde 26 artarak rekor seviyede gerçekleşti. Bu artışın 2023'te de devam etmesi bekleniyor.

2022'de OECD ülkelerine 6 milyondan fazla 'yeni daimi göçmen' girişi oldu. Bu rekor sayı, iş gücü kaynaklı göç ve aile üyelerinin göçünün artmasından kaynaklandı.

Yeni daimi göçmenlerin yüzde 40'ı aile göçü kapsamında geldi, yüzde 21'i ise 'iş gücü göçmenlerinden' oluştu. Kanada ve Ukrayna, en fazla göçmen kabul eden ülkeler olarak öne çıktı. Ancak Ukraynalı mülteciler bu istatistiklerden çıkarıldı.

Modern tarihte Avrupa'da görülen en büyük yer değiştirme

OECD ülkelerindeki Ukraynalı mülteci sayısı 2023 Haziran itibarıyla 4,7 milyona ulaştı, bu da modern tarihte -İkinci Dünya Savaşından sonra- Avrupa'da görülen en büyük yer değiştirme olarak kayıtlara geçti. Almanya, Polonya ve ABD, Ukraynalı mültecilerin yoğun olduğu ülkeler olarak belirlendi. Estonya, Çekya ve Litvanya ise nüfusa oranla en fazla Ukraynalı mülteciye ev sahipliği yaptı.

Yeni Zelanda, göçmen istihdam oranı yüzde 82,7 ile en yüksek olan ülke oldu. Avustralya, Birleşik Krallık ve ABD de yüksek göçmen istihdamına sahip ülkeler olarak kaydedildi. Bu ülkelerde yerli iş gücünün önünde olan göçmenler, ekonomik katkı sağlıyorlar.

Avrupa Birliği'nde göçmen istihdam oranı ise yüzde 66,8 olarak belirlendi. Ayrıca, OECD ülkelerinde vatandaşlık alan göçmenlerin sayısı 2022'de 2,8 milyona yükseldi.

SPD'de kriz

SPD'li Almanya Başbakanı Olaf Scholz, sığınma başvuruları reddedilen kişilerin sınır dışı edilmesini hızlandırmak için yeni yasal düzenlemeler yapılması gerektiğini belirtti. Ancak bu öneri, parti içinde farklı tepkilere neden oldu.

SPD'nin gençlik teşkilatı olan 'Genç Sosyalistler' (Jusos), sosyal demokrasiyi temsil eden insani değerlerin önemini vurgulayarak, Başbakan Scholz'un bu yaklaşımını eleştirdi. Jusos Başkan Yardımcısı Philipp Türmer, sosyal medya hesabından, "Scholz’un söylemlerini duyunca kusmak istiyorum" şeklinde bir paylaşım yaptı.

Scholz'un önerisi, bazı genç SPD üyeleri tarafından, aşırı sağcı AfD partisinin diliyle benzetilerek eleştirildi.

Geri Dön 24 Ekim 2023 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN