Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
07 Eylül 2023 Perşembe

Gıda yardımı alanların sayısı artıyor

Tafel Aşevi Derneği tarafından yapılan açıklamada, 2 milyon kişinin gıda yardımı aldığı bildirildi.

Almanya'da gıda yardımı alan insanların sayısı artmaya devam ediyor. Tafel Aşevi Derneği tarafından yapılan açıklamada, 2 milyon kişinin gıda yardımı aldığı bildirildi. Bu yardıma başvuranlar arasında işsizler, düşük gelirli emekliler ve Ukrayna'dan gelen mülteciler bulunuyor.

Saarbrücken'deki Tafel, yaklaşık 900 hanenin ihtiyacını karşılıyor. Tafel, Ukrayna ve Orta Doğu'dan gelen mültecilere, vatandaşlık yardımlarından yararlananlara, yoksulluk içinde yaşayan yaşlılara ve düşük gelirli işçilere yardımda bulunuyor. Ancak, 200'den fazla hane beklemek zorunda çünkü yeni kayıtlar mayıs ayından bu yılın sonuna kadar donduruldu. Tafel'in kurucularından Uwe Bußmann, "İhtiyaçlarımızı karşılayamıyoruz. Yeni birinin kaydolabilmesi için, başka bir hanenin yerini boşaltması veya artık ihtiyaç duymadığını bildirmesi gerekiyor" dedi. Bußmann, bu durumun siyasi bir başarısızlık olduğu kanaatinde.

Yaşlılar utanıyor, gençler 'yemek servisi' gibi görüyor

Bußmann, yaşlıların emekli maaşlarının çok düşük olmasından dolayı gıda bankasına gitmekten utanırken, genç neslin ise Tafel'ı normal bir yemek servisi gibi gördüğünü ve birçok kişinin buna hakkı olduğunu düşündüğünü ifade etti.

Almanya genelinde, korona salgını, Ukrayna savaşı, yüksek yaşam maliyetleri ve enflasyon gibi faktörler gıda bankalarının daha fazla insanın yardımına ihtiyaç duymasına neden oldu. Ülkede her üç Tafel'dan biri yeni kayıtları dondurmak zorunda kaldı ve yarısından fazlası gelen kişilere daha az yiyecek dağıtıyor. Bu durum ayrıca, gönüllüler için de artan bir yük anlamında.

Tafel Almanya Başkanı Andreas Steppuhn, "İhtiyacı olan insanları reddetmek hiç kimse için kolay değil. Bu, çoğu kişinin yardım etmekten keyif aldığı gönüllü çalışmaları gölgede bırakıyor. Bu yönetim ve siyasetin de bir başarısızlığı" dedi. Steppuhn, Bürgergeld’in artırılması ve Temel Çocuk Güvenliği gibi önlemleri desteklediğini ancak bu tedbirlerin Almanya'daki yoksulluğu uzun vadede kontrol altına almak için yeterli olmadığını sözlerine ekledi.

Geri Dön 07 Eylül 2023 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN