Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da ölümcül mantar alarmı - 3 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
20 Nisan 2024 Cumartesi

Esrarı serbest bırakan Almanya’da sigarayı yasağı gündemde

1 Nisan'da esrarı kısmen serbest bırakan Almanya'da, bu kez sigara satış yasağı gündeme geldi.

Esrarı serbest bırakan Almanya’da sigarayı yasağı gündemde

İngiltere'de 1 Ocak 2009'dan sonra doğanlara sigara satışının yasaklanması kararının ardından, Almanya'da da benzer bir sigara yasağı tartışmaları başladı. İngiltere'de bu yıl 15 yaşına giren çocuklar, ömür boyu sigara satın alamayacaklar.

Sigara ve tütün reklamlarına yasak çağrısı

Alman hükûmetinin bağımlılık ve uyuşturucuyla mücadeleden sorumlu temsilcisi Burkhard Blienert, tütün tüketiminin azaltılması için eyleme geçilmesi gerektiğini belirtti. Bild gazetesine konuşan Blienert, diğer ülkelerin sigara konusundaki ciddi yaklaşımlarını örnek alabileceklerini ifade etti. Ayrıca, trafik ışığı hükûmetine sigara ve tütün ürünleri reklamlarına yasak getirilmesi çağrısında bulundu ve her yıl sigaradan kaynaklı ölümlerin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Adalet Bakanı sigara yasağına karşı

Federal Adalet Bakanı Marco Buschmann ise, İngiltere'deki gibi bir sigara yasağına karşı çıktı. FDP'li Bakan, yetişkin bireylerin kendi tüketim kararlarını kendilerinin verebileceğine inandığını belirtti. Sigaradan kaynaklanan sağlık sorunlarının mali yüküne rağmen, bireylerin devlet ve siyaset tarafından aşırı derecede kontrol edilmemesi gerektiğini savundu.

Tütün kontrolüne yönelik eleştiriler uzun süredir devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü (WHO), geçen yıl Almanya'nın tütün tüketimiyle mücadelede yavaş ilerleme kaydettiğini ve tütün kontrolü tedbirlerinin gevşek uygulandığını belirtmişti.

Geri Dön 20 Nisan 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN