Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
04 Aralık 2023 Pazartesi

Eski Dışişleri Bakanı: AB, nükleer silaha sahip olmalı

Eski Almanya Dışişleri Bakanı Joschka Fischer, Avrupa Birliği'nin (AB) kendi nükleer caydırıcılığına ihtiyacı olduğunu söyledi.

Fischer, Alman Zeit gazetesine yaptığı açıklamada, Almanya'nın nükleer silahlara sahip olması gerekmediğini ancak AB'nin kendi nükleer caydırıcılığına sahip olması gerektiğini belirtti.

Fischer, dünyanın değiştiğine dikkati çekerek, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de nükleer şantajla çalışıyor. ABD ve Avrupa'nın birlik içinde kalacağını umuyorum ama Donald Trump yeniden seçilirse ne olacak?" ifadelerini kullandı.

Fischer, önceliğin konvansiyonel alanda caydırıcılık kabiliyeti olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

Ukrayna'nın bize öğrettiği ders de budur. Ukrayna'nın acilen etkili hava savunmasına ihtiyacı var. Avrupa olarak bizim de acilen etkili hava savunmasına ihtiyacımız var. Bunu birlikte yapmak zorundayız. Aynı zamanda siber saldırganlığa karşı caydırıcı ve savunmacı bir kabiliyete de sahip olmalıyız.

Güç dengesi

Güç dengesi (Balance of Power), uluslararası ilişkilerde, büyük güçlerin birbirleriyle dengelendiği bir durumu ifade eder. Bu denge, savaşları önlemek ve barış ve istikrarı sağlamak için gerekli olduğu düşünülür.

Güç dengesi kavramı, ilk olarak 17'nci yüzyılda ortaya çıkmıştır. Bu dönemde, Avrupa'da büyük güçler arasında güç dengesi, savaşları önlemek ve barış ve istikrarı sağlamak için önemli bir rol oynamıştır.

Güç dengesi, askeri güç, ekonomik güç ve diplomatik güç gibi çeşitli unsurlardan oluşabilir. Bu unsurlar, büyük güçlerin birbirini dengelemek için kullandıkları araçlardır.

Güç dengesi kavramı, günümüzde de uluslararası ilişkilerde önemli bir rol oynamaktadır. Örneğin, Soğuk Savaş döneminde, ABD ve Sovyetler Birliği arasındaki güç dengesi, dünyayı nükleer bir savaştan korumuştur.

Güç dengesi kavramının bazı avantajları şunlardır:

  • Savaşları önlemeye yardımcı olabilir.
  • Barış ve istikrarı sağlayabilir.
  • Küçük güçlerin güvenliğini sağlayabilir.

Güç dengesi kavramının bazı dezavantajları şunlardır:

  • Sürekli bir çatışma kaynağı olabilir.
  • Küçük güçlerin çıkarlarını göz ardı edebilir.

Güç dengesi kavramı, uluslararası ilişkilerde karmaşık ve tartışmalı bir konudur. Ancak, bu kavramın savaşları önlemek ve barış ve istikrarı sağlamak için önemli bir rol oynadığı açıktır.

Geri Dön 04 Aralık 2023 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN