Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
08 Eylül 2023 Cuma

Emlak Şirketleri Birliği: Kiralar daha da artacak

Isınma Yasası, bugün Federal Meclis'te oylanacak. Emlakçılar, Meclis'e bir uyarı mektubu yazarak, yasanın bu hâlinin kiraları daha da artıracağını söyledi.

Almanya'da hükûmetin "Bina Enerji Yasası" olarak bilinen Isınma Yasası, CDU Milletvekili Thomas Heilmann'ın açtığı bir dava sonrasında Federal Anayasa Mahkemesi tarafından askıya alınmıştı. Mahkeme, ikinci ve üçüncü okumaların yaz tatili öncesinde yapılamayacağını ve yeterli danışma süreci olmadığı gerekçesiyle erteleme kararı almıştı.

Şimdi, trafik ışığı koalisyonu, yasanın ikinci ve üçüncü okumalarının ardından Meclis'ten geçirilmesi niyetinde. Ancak, yasa hakkındaki eleştiriler devam ediyor ve hükûmet artık daha fazla müzakere istemiyor gibi görünüyor. Isınma Yasası, bugün Federal Meclis'te oylanacak. Ancak, yasanın Meclis'e gelmesinden kısa bir süre önce dernekler, eleştirilerini dile getirdi ve yasayı iyileştirme çağrısında bulundu.

Emlakçılardan Meclis'e 'uyarı' mektubu

Alman Konut ve Emlak Şirketleri Birliği (GdW) Başkanı Axel Gedaschko, Federal Meclis üyelerine bir uyarı mektubu yazarak, önerilen finansmanın önceki finansmanın çok altında olduğunu belirtti ve kesintilerin konut ve emlak piyasasına büyük bir yük getireceği ve olumsuz bir sinyal göndereceği konusunda uyarıda bulundu. Gedaschko, bu kesintilerin özellikle düşük gelirlilere yönelik apartmanlardaki kiracıları etkileyeceğini söyledi.

Haus&Grund Başkanı Kai Warnecke ise hükûmetin yasa taslağının vatandaşlar ve iklim korunması açısından gerçekten etkili olmadığını söyledi.

CDU/CSU Meclis Grubu, yasa taslağının uzmanlarla teknik olarak tartışılmasını önerirken; trafik ışığı hükûmeti daha fazla tartışma olasılığını reddetti.

Alman Zanaatkarlar Merkez Birliği'nden (ZDH) Constantin Terton, işletmelerin şu anda müşterilerine ısınma sistemlerini değiştirme konusunda mantıklı tavsiyelerde bulunamadıklarını ifade etti. Terton, planlama konusunda acilen güvenceye ihtiyaç olduğunu vurguladı. Tesisat, Isıtma ve İklimlendirme Merkezi Birliği Başkanı Helmut Bramann ise mevcut belirsizlik nedeniyle ısıtma modernizasyonunda piyasanın bozulmasından endişeli olduğunu belirtti.

Geri Dön 08 Eylül 2023 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN