Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
23 Ocak 2024 Salı

Emeklilerin yarısı 1.250 avrodan az alıyor

Sol Parti, Almanya'da emekli maaşlarının yetersizliğine dikkat çekerek her 10 emekliden 4'ünün aylık net 1.250 avronun altında maaş aldığını belirtti.

Federal İstatistik Dairesi'nin verilerine göre, bu kapsamda 7,5 milyon emekli bulunuyor, bunların 5,2 milyonu kadın emekli. Ayrıca, her dört emekliden birinin yüzde 26,4'ünün aylık maaşı 1.000 avronun altında.

Sol Parti Milletvekili Dietmar Bartsch, verileri değerlendirerek ülkedeki emeklilerin yoksulluk sınırında olduğunu ifade etti. Bartsch, RND'ye yaptığı açıklamada, 'emeklilerin enflasyonun en büyük kaybedenleri' olduğunu söyledi. 2024'te dördüncü kez satın alma gücü kaybına uğrayan emekliler için Bartsch, en azından enflasyonu telafi etmek amacıyla bu yıl tek seferlik ve yüzde 10'luk ek emekli maaşı zammına ihtiyaç olduğunu belirtti.

Alman Emeklilik Sigortası verilerine göre, 2022'de Almanya'da ortalama emekli maaşı brüt 1.543 avro seviyesindeydi. Erkeklerin ortalama brüt emekli maaşı 1.728 avro iken, kadınlar ortalama 1.316 avro maaş alıyor.

Geri Dön 23 Ocak 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN