Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Yeni varyant Almanya'da - 22 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
18 Ekim 2023 Çarşamba

Ehliyet sınavında kopya çekenlerin sayısında rekor artış

Almanya'da ehliyet almak için yapılan yazılı sınavlarda kopya girişimleri rekor bir artış gösterdi. İstatistiklere göre, sınavlara katılanların neredeyse yarısı başarısız oldu.

Bu yılın ilk dokuz ayında, teorik sürüş sınavlarında kopya çekmeye çalışan 2 bin 700'den fazla kişi yakalandı. Bu sayı, geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında yüzde 38'lik bir artışa tekabül ediyor.

Sınav görevlileri saldırıya uğradı

Testleri düzenleyen TÜV Association'a göre, aslında bildirilen vakaların çok daha yüksek olduğu düşünülüyor. TÜV derneğine göre, birçok vakada, sınav görevlileri tarafından kopya çekilmeye çalışan kişiler tarafından sözlü veya hatta fiziksel saldırıya uğrandı.

En sık başvurulan üç yöntem

Kopya girişimlerinin yaklaşık üçte biri, sınav yerine başkasının yerine girmeye çalışma şeklindeydi. Diğer üçte birinde ise izinsiz teknik araçlar, cep telefonları, kulaklıklar veya kameralar kullanıldı. Geriye kalan üçte birlik kısım ise kağıt kopyalarıyla kopya çekmeye çalışanları içeriyordu.

2022 baharında federal hükûmet, ehliyet sınavlarında kopya çekmeye yönelik daha sıkı yaptırımlar getirdi. Bu yaptırımlar, sınavda hile yapmaya çalışanlara dokuz aya kadar ehliyet sınavlarına katılmama cezasını içeriyordu.

Ancak verilere göre, kopya girişimleri sınavların çok küçük bir kısmında gerçekleşiyor. İstatistiklere göre neredeyse her iki sürücü adayından biri teorik sınavda başarısız oluyor. Özellikle 'B sınıfı' araçlar için teorik sınav başarısızlık oranı oldukça yüksek, yüzde 45'e kadar çıkabiliyor. Pratik sürüş sınavlarında ise 'B sınıfı' için başarısızlık oranı yüzde 37 civarında. Test kuruluşları, yüksek başarısızlık oranının temel nedeninin giderek karmaşık ve yoğun hâle gelen trafik koşulları olduğunu belirtiyor.

Geri Dön 18 Ekim 2023 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN