Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
04 Mayıs 2024 Cumartesi

Duygusal şiddet daha derin iz bırakıyor

Almanya'da yapılan araştırmalar, bedensel cezanın çocuk eğitiminde azalmakla birlikte, hafif olarak kabul edilen yüz tokatı gibi cezaların hâlâ devam ettiğini gösterdi.

Ulm Üniversite Hastanesi tarafından yapılan bir çalışmaya göre, yetişkinlerin yüzde 52,4'ü popoya tokat atmanın zararsız olduğunu, yüzde 23,1'i ise bunun kabul edilebilir bir eğitim yöntemi olduğunu düşünüyor. Erkekler arasında bu tür cezaları onaylama oranı kadınlardan daha yüksek.

Araştırmacılar, çocukken fiziksel ceza gören bireylerin büyük olasılıkla kendi çocuklarına da aynı muameleyi uyguladığını belirtti. Çocuklukta şiddet görenler arasında, şiddet görmeyenlere kıyasla fiziksel ceza uygulama oranı 16 kat daha fazla. Bielefeld Üniversitesi'nden Prof. Dr. Tobias Hecker, fiziksel cezanın eğitimde hiçbir faydası olmadığını, aksine çocukta öğrenme yerine direnç oluşturduğunu ifade etti.

Araştırmalar, çocuklara yönelik şiddetin sadece fiziksel değil, sözlü olarak da uygulandığını ortaya koydu. Frankfurt Goethe Üniversitesi'nden Profesör Sabine Andresen, yetişkinlerin çocukları korkutmak için kullandığı zararlı ifadelerin çocukların özgüvenini zedeleyebileceğini belirtti. Köln Spor Üniversitesi ve Ulm Üniversite Hastanesi'nin ortak araştırması, spor kulüplerindeki çocukların yüzde 63'ünün psikolojik şiddete maruz kaldığını gösterdi.

Uluslararası araştırmalara göre, çocukların yüz tokatı yemesi, psikolojik şiddet yaşamalarından daha az zararlı. Ancak, duygusal şiddetin yetişkinlikte depresyon, kaygı ve aşırı stres gibi ciddi sonuçlara yol açabileceği belirtildi. Prof. Dr. Andresen, duygusal şiddetin görünür iz bırakmamasına rağmen, çocukların bu tür deneyimlerin sonuçlarıyla sıklıkla baş başa kaldığını vurguluyor.

Geri Dön 04 Mayıs 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN