Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
03 Ocak 2024 Çarşamba

DSW: BAföG en az Bürgergeld seviyesinde olmalı

Alman Öğrenci Birliği (DSW), BAföG oranlarının sürekli olarak gelir ve fiyat gelişmelerine göre ayarlanması çağrısında bulundu.

DSW Başkanı Matthias Anbuhl, Funke medya grubuna yaptığı açıklamada, "Milletvekillerinin maaşları, emekli maaşları, Vatandaşlık Parası (Bürgergeld) ve barınma yardımları düzenli olarak artırılıyor, ancak BAföG artmıyor" dedi.

Anbuhl, BAföG oranının çok düşük olduğunu belirterek, "Asgari saat ücretine 41 sent zam, Vatandaşlık Parası’na 61 avro zam yapıldı. Bürgergeld, 502 avrodan 563 avroya çıkarıldı. BAföG ise ayda 452 avro seviyesinde sabit kalmaya devam ediyor; bu da öğrencilerin Bürgergeld'den 111 avro daha az aldığı anlamına geliyor" dedi. Birliğin talebi, BAföG miktarının Bürgergeld seviyesine, yani en az 563 avroya çıkarılması yönünde.

Geçtiğimiz kış döneminde, trafik ışığı koalisyonu, öğrenciler için BAföG miktarını ayda 427 avrodan 452 avroya çıkardı. Koalisyon anlaşmasında BAföG'de 'temelden' reform yapılması ve BAföG’ün 'ebeveynlerden bağımsız' hâle getirilmesi planlanmıştı.

Geri Dön 03 Ocak 2024 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN