Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
17 Nisan 2023 Pazartesi

Döpfner özür diledi

Axel Springer medya grubunun CEO'su Mathias Döpfner, ortaya çıkan ayrımcı mesajları nedeniyle, 'Kendi Adıma' başlıklı yazısında özür diledi.

Döpfner, geçtiğimiz hafta Die Zeit gazetesinde yer alan bir haberle gündeme geldi. Haberde, Döpfner’in kurum içi mesajlarda kullandığı dışlayıcı ve saldırgan ifadeler ifşa edildi. Döpfner, dün gece geç saatlerde CEO’su olduğu medya grubunun bir parçası olan Bild gazetesinde yayınlanan "Kendi Adıma" başlıklı yazısında söylemlerinden dolayı özür diledi. 

Die Zeit gazetesi, haberde yer verilen Döpfner’in mesajlarının son birkaç yıla ait olduğunu ve kurumdaki diğer yöneticilere yolladığı maillerden oluştuğunu açıkladı. Gazetenin iddialarına göre; Döpfner, mesajlarında Doğu Almanyalıların asla demokrat olamayacağını, Doğu Almanya’nın doğrudan standart bir ücret politikası ile tarım bölgesine dönüştürülmesi gerektiğini savunuyor. Haberde aynı zamanda Döpfner’in, eski Şansölye Angela Merkel’i eleştiren ve Donald Trump’ın politikalarına sempati ile yaklaşan mesajları olduğundan bahsediliyor. Haberde geçen ve Döpfner’in kullandığı iddia edilen saldırgan ifadelerden biri "özgür batı ve hoşgörüsüz müslümanların canı cehenneme". Haberde dikkat çeken bir diğer nokta ise Döpfner’in son federal seçimlerde Bild gazetesinin FDP yanlısı yayın yapmasını talep etmesi. 

Döpfner yazısında, Doğu Almanyalılara dair söylediği ifadenin kırıcılığı nedeniyle özür diledi. Yazıda belli bölgelerde insanların AfD ve Sol Parti’ye oy vermesi nedeniyle öfkelendiğini ve özel mesajlarını her zaman doğru tonda yazmayı başaramadığına değiniliyor. Döpfner yazısında, özel mesajlarının üçüncü şahıslara aktarılacağını asla tahmin etmediğinin altını çiziyor. 

Bu haberin ardından Döpfner’e birçok eleştiri yöneltildi. Brandenburg Eyaleti Başbakanı Dietmar Woidke yaptığı açıklamada, aşağılayıcı ifadeleri haksızlık olarak tanımladı. Mecklenburg-Vorpommern Eyaleti Başbakanı Manuela Schwesig ise ‘’Doğu bölgelerindeki insanların başarılarının küçümsenmesi büyük bir saygısızlık’’ dedi.

Geri Dön 17 Nisan 2023 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN