Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
30 Haziran 2023 Cuma

Doğu Almanya ‘Führer’ istiyor

Leipzig Üniversitesi’ne bağlı Else-Frenkel Brunswik Enstitüsü’nün (EFBI) çalışmasına göre; Doğu Almanya’da yaşayanların önemli bir kısmı otoriter bir yönetim istiyor.

Araştırma; Mecklenburg-Vorpommern, Brandenburg, Saksonya-Anhalt, Saksonya ve Thüringen eyaleti ile Berlin'in doğu kesimlerinde yapıldı. Buralarda yaşayanların, demokrasiyi bir sistem olarak onaylamakla birlikte, gündelik hayatlarında pek de memnun olmadıkları ortaya çıktı. Doğu eyaletlerinde yaşayanların, aşırı sağcı söylemleri kabul etmeye yatkın olduğu da araştırmanın bulgularından biri oldu.

Ankete katılanların yüzde 31,1’i, Almanya’nın herkesin yararına eli kuvvetli bir ‘Führer’ tarafından yönetilmesini destekliyor. Yüzde 14’lük bir kesim ise bunun kesinlikle olması gerektiği görüşünde.

Katılımcıların yüzde 64,6'sı, yani neredeyse üçte ikisi, siyasi olarak faaliyet yürütmesinin anlamsız olacağına inanıyor. Yüzde 77,4'ü yani dörtte üçünden fazlası da hükûmetin çalışmalarına tesir edemeyeceğini düşünüyor. 

Irk temelli toplum özlemi

Araştırmacı Elmar Brähler, araştırma sonucunda farklı grupların bir arada yaşadığı bir toplum yerine ‘ırk temelli toplum yapısı’ özleminin baskın çıktığını aktardı.

Araştırmada Saksonya, Saksonya Anhalt, Thüringen gibi Doğu eyaletlerinde, aşırı sağ potansiyelinin oldukça yüksek olduğu da ortaya çıktı. Brähler, bu eyaletlerde aşırı sağ partilerin seçmenden yüksek destek görme şansının olduğu kanaatinde. Araştırmaya katılan her iki kişiden birinin ‘kan bağı temelli toplu temsil eden güçlü bir parti istediğini’ kaydeden Brähler, aşırı sağ ideolojinin halkın geniş kesimlere ulaşabildiğinin de altını çizdi.

Araştırmacılar, İslam ve göçmen karşıtı AfD’nin kamuoyu yoklamalarında Doğu eyaletlerinde birinci olma yönünde ilerlediğine de dikkat çekti.

Nazi ideolojisi kabul görüyor

Yine bu eyaletlerde, yabancı düşmanlığı ve şovenizm söylemlerinin yalnızca küçük bir kesim tarafından reddedildiği ortaya çıktı. Bununla birlikte, aynı ölçüde olmasa da, Hitler ve nasyonal sosyalizm ideolojileri de kabul görüyor. Araştırmaya göre vatandaşların üçte biri tamamen veya kısmen antisemitik, ‘sosyal Darwinist’ söylemlere onay veriyor.

Geri Dön 30 Haziran 2023 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN