Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
14 Aralık 2023 Perşembe

Demiryolu işçileri uzun greve hazırlanıyor

Almanya'da demiryollarında, sendika ile işveren arasındaki toplu pazarlıktan henüz uzlaşma çıkmadı. Sendika, üyelerini 'süresiz grev' için oy kullanmaya çağırdı.

Alman Makinistler Sendikası (GDL) ile Alman Demiryolları (Deutsche Bahn) arasındaki anlaşmazlık sürüyor. GDL, üyelerini süresiz grev için oy kullanmaya çağırdı. Oylama devam ediyor. Üyelerin dörtte üçü (yüzde 75) aynı fikirde olursa süresiz grev de mümkün olacak. Oylamanın sonuçları 19 Aralık'ta açıklanacak.

Sendikanın talebi

GDL, başta makinistler olmak üzere demiryolları şirketlerinde çalışanların maaşlarına aylık 555 avro zam ve enflasyonla mücadele için 3 bin avroya kadar ödeme talep ediyor. GDL, aynı zamanda ücretlerde herhangi bir kesinti olmaksızın çalışma saatlerinin haftada 38 saatten 35'e düşürülmesini istiyor.

Deutsche Bahn'ın teklifi

Deutsche Bahn ise bu talepleri karşılamayı reddediyor. Şirket, maaş zammı konusunda 300 avroyu önerdi ve çalışma saatlerinin haftada 37,5 saate düşürülmesini teklif etti.

GDL Başkanı Claus Weselsky, Deutsche Bahn'ın teklifini 'yetersiz' olarak değerlendirdi ve "Demiryolu üzerindeki ablukayı kıracağız" dedi.

Demiryolu patronlarına milyonlarca avro ikramiye

Öte yandan, Federal Ulaştırma Bakanı Volker Wissing (FDP), demiryolu yönetim kurulu üyeleri için 5 milyon avroluk ekstra ödeme yaptı. Bakan Wissing prim ödemelerini veto etmedi.

Eski Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt (CSU), Bild gazetesine verdiği demeçte, "Demiryolu yöneticilerinin primlerinin performansları doğrultusunda ilerlemesini sağlamaktan Federal Ulaştırma Bakanı sorumludur" dedi.

Bild gazetesinin haberinde, trenlerin yüzde 48'inin vaktinde kalkmadığı ve müşteri memnuniyetsizliğinin yüzde 47 olduğu 2022 yılında, Alman Demiryolları Deutsche Bahn Yönetim Kurulu Başkanı Richard Lutz'un 1,3 milyon avro fazladan para kazandığı belirtildi.

Grev olursa neler olur?

Grev olursa, Almanya'da demiryolu ulaşımında büyük aksamalara neden olabilir. Tren seferleri iptal olabilir veya gecikebilir. Yolcular, alternatif ulaşım yollarını kullanmak zorunda kalabilir.

Geri Dön 14 Aralık 2023 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN