Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
21 Mayıs 2024 Salı

CDU ve SPD’den 'kadınlara da zorunlu askerlik' çağrısı

Schleswig-Holstein Başbakanı Daniel Günther (CDU) ve Federal Meclis Savunma Komiseri Eva Högl (SPD), kadınların da zorunlu askerlik yapmasını gerektiğini ifade etti.

CDU ve SPD’den 'kadınlara da zorunlu askerlik' çağrısı

Almanya’da zorunlu askerlik tartışmasına kadınlar da dahil edildi. CDU ve SPD’den bazı siyasetçiler, genç erkeklere yönelik zorunlu askerlik hizmetinin artık çağa uygun olmadığını belirterek, bunun kadınları da kapsaması gerektiğini savundu.

Eva Högl, Augsburger Allgemeine’ye verdiği röportajda, İsrail, Norveç, İsveç ve yakında Danimarka’da olduğu gibi Almanya’da da erkekler ve kadınların birlikte zorunlu askerlik hizmetine alınması gerektiğini belirtti. Högl, sadece genç erkeklere odaklanmanın artık uygun olmadığını vurguladı ve “Savunmamız için Bundeswehr'de erkeklere ve kadınlara eşit şekilde ihtiyacımız var" dedi.

Daniel Günther de bu görüşü destekleyerek, cinsiyetler arasındaki adaletin sağlanması gerektiğini belirtti ve zorunlu askerlik hizmetinin hem erkekler hem de kadınlar için geçerli olması gerektiğini söyledi. Günther, "Uzun vadede zorunlu askerlik hizmeti, genel zorunlu askerlik hizmetiyle birlikte yeni bir temele oturtulmalıdır" dedi.

Federal Savunma Bakanı Boris Pistorius (SPD), mayıs ayı başında yaptığı açıklamada, Almanya'nın bir tür zorunlu askerlik hizmetine ihtiyacı olduğunu ve bu hizmetin cinsiyet ayrımı gözetmeden uygulanması gerektiğini belirtmişti. Eğer genel zorunlu askerlik Almanya’da uygulamaya konulursa, Almanya (2026'dan itibaren) Norveç, İsveç ve Danimarka'nın ardından bunu yapan dördüncü NATO ülkesi olacak.

Bundeswehr'in şu anda yaklaşık 181 bin askeri var ve 2031 yılına kadar bu sayının 203 bine çıkması planlanıyor. CDU, yeni bir zorunlu askerlik hizmetine hazırken, hükûmet ortakları FDP ve Yeşiller, zorunlu askerlik hizmetine kesinlikle karşı çıkıyor. Yeşiller Partisi lideri Omid Nouripour, zorunlu askerliğin gerekli olmadığına inandığını ifade etti. FDP Genel Sekreteri Bijan Djir-Sarai ise zorunlu askerliği, Bundeswehr'i modern ve profesyonel bir ordu yapmanın önünde bir engel olarak gördüğünü belirtti. Federal Şansölye Olaf Scholz (SPD) ise henüz zorunlu askerlik hizmetini desteklediğine dair bir açıklama yapmadı.

Almanya'da zorunlu askerlik 55 yıl yürürlükte kaldıktan sonra 2011 yılı temmuz ayında kaldırılmıştı. Ancak nüfustaki yaşlanma ve başvuruların beklenen düzeyin altında kalmasının yanı sıra Rusya ile yaşanan gerilim, yeni durum değerlendirmesini zorunlu hâle getirdi.

Geri Dön 21 Mayıs 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN