Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
11 Mart 2024 Pazartesi

Birlik'ten hükûmete 'Taurus' baskısı

Almanya'da CDU/CSU, Federal Meclis'te Ukrayna'ya Taurus füzeleri gönderilmesi için hükûmeti zorlayıcı bir oylama yapılması çağrısında bulundu.

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, Almanya'nın savaşa hazırlık içinde olduğunu öne sürerek, bu iddiasını RT Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan'ın yayımladığı bir ses kaydına dayandırdı. Söz konusu kayıtta, Alman Hava Kuvvetleri'nin üst düzey subaylarının Kırım Köprüsü'nü potansiyel bir hedef olarak tartıştıkları yer alıyordu. Bu durum, Rusya'nın Berlin'den resmi açıklama talep etmesine yol açtı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, NATO üyeleri tarafından yürütülen söz konusu faaliyetleri "şaşırtıcı" olarak nitelendirdi ve yalanla suçladı.

Bu diplomatik gerilim sürerken, Almanya'da ana muhalefet partisi CDU/CSU, Federal Meclis'te Ukrayna'ya Taurus seyir füzeleri gönderilmesi konusunda hükûmeti zorlayıcı bir oylama yapılması çağrısında bulundu. Bu talep, İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron'un, Almanya'nın Taurus füzelerini sağlaması durumunda İngiltere'nin Ukrayna'ya 'Storm Shadow' füzeleri göndereceği açıklamasıyla daha da güçlendi. Başbakan Olaf Scholz, Taurus füzelerinin Ukrayna'ya gönderilmesine karşı çıkarken, bu füzelerin savaşı tırmandırabileceğini ve Almanya'nın savaşa dolaylı olarak katılmasına neden olabileceğini savundu.

Buna karşın, CDU/CSU'nun Federal Meclis'e sunacağı önergenin, özellikle Yeşiller ve FDP'den bazı milletvekillerinin desteğiyle kabul edilmesi bekleniyor. Ancak, silah gönderme kararının sonuçta hükûmetin yetkisinde olduğu ve Meclis onayının yeterli olmayabileceği belirtiliyor.

Alman Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron arasındaki görüşmede, Almanya'nın İngiltere'ye Taurus füzelerini sağlaması hâlinde İngiltere'nin Ukrayna'ya 'Storm Shadow' füzeleri gönderme taahhüdünde bulunması, Almanya'nın bu konudaki tutumunu değiştirebilecek bir faktör olarak görülüyor. Alman hükûmeti ve savunma yetkilileri, sızdırılan ses kayıtları üzerine incelemelerde bulunurken, bu tür bir silah transferinin Avrupa'nın güvenlik dinamiklerini nasıl etkileyebileceği konusunda geniş çaplı tartışmalar sürüyor.

Geri Dön 11 Mart 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN