Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
06 Haziran 2024 Perşembe

Birlik'ten 'daha ucuz, daha erişilebilir' ehliyet çağrısı

Ehliyet sınavlarında başarısızlık oranları ve maliyetler artarken; CDU/CSU, ehliyet kurslarında reform çağrısı yaptı ve sürecin "daha ucuz, daha erişilebilir" olmasını talep etti.

Birlik'ten 'daha ucuz, daha erişilebilir' ehliyet çağrısı

Almanya'da ehliyet sınavında başarısız olanların sayısı ve ehliyet fiyatları hızla artıyor. Ana muhalefetteki CDU/CSU, ehliyet kurslarında reform çağrısında bulundu. Federal Meclis'te sunulan önergede, ehliyet başvurusunda bulunanların önündeki engellerin azaltılması, sürecin daha ucuz ve daha az zaman alıcı hâle getirilmesi talep ediliyor.

CSU'dan 'kırsal bölge' uyarısı

Birlik Meclis Grubu Başkan Yardımcısı Ulrich Lange (CSU), özellikle kırsal alanlar için ehliyetin son derece önemli olduğunu belirterek, "Ehliyet lüks hâline gelmemeli" dedi. Lange, sistemdeki sorunların "yapısal eksiklikler, artan sınav sayıları ve yüksek maliyetler" olduğunu vurguladı. Enflasyon, araç filosu ve personel sıkıntısının ehliyet maliyetlerini artırdığını ifade eden Lange, sürücü kurslarının personel temininde büyük zorluklar yaşadığını söyledi.

Eğitmen bulunamıyor

Yenilikçi Sürücü Kursları Birliği Başkanı Ahmed Baziou, artan talep karşısında çok az kişinin sürücü eğitmeni olmayı istediğini belirtti. Baziou, eğitmenlik mesleğinin devlet tarafından tanınmış bir meslek olmadığını ve bu eğitimin maliyetlerinin yüksek olduğunu vurguladı.

Federal Meclis'te sunulan önergede, sürücü eğitmenlerinin sürücü sınav görevlisi olmalarına yönelik ileri eğitimlerin kolaylaştırılması talep edildi. Ayrıca, Bundeswehr ve polis müfettişlerinin de onaylanması, teori kısmının daha fazla saat içerecek şekilde genişletilmesi ve ehliyet başvurularının dijital ortamda yapılabilmesi önerildi.

Başarı oranı düşük

TÜV verilerine göre, teorik sınavda yüzde 45, pratik sınavda ise yüzde 37 başarısızlık oranı bulunuyor. ADAC ise ehliyet almaya yeni başlayanlar için artan maliyetlere dikkat çekti. ADAC Ulaşım Politikası Başkanı Ulrich Chiellino, ehliyet maliyetlerinin korona salgını öncesine göre yüzde 40 arttığını belirtti.

Geri Dön 06 Haziran 2024 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN