Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
15 Mart 2024 Cuma

Birlik: Kan bağışı başına 50 avro verelim

Alman Kızıl Haçı (DRK), Almanya'da önemli bir 'kan sıkıntısı' yaşandığını duyurdu. Birlik partileri, buna karşı, kan bağışlayanların daha çok teşvik edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Birlik: Kan bağışı başına 50 avro verelim

Günümüzde, ülkede her gün kaza, ameliyat veya çeşitli tedaviler için yaklaşık 15 bin ünite kana ihtiyaç duyulduğunu belirten DRK, ancak Alman nüfusunun sadece yüzde 3,5'inin kan bağışında bulunduğunu vurgulayarak, ihtiyaç duyulan kan miktarının karşılanmasında yaşanan zorluklara işaret etti.

Bu bağlamda, Birlik (CDU/CSU) Meclis Grubu, kan bağışlarını teşvik etmek için 'gerçek ancak ticari olmayan' yöntemlerin benimsenmesi ve bağışçılara daha fazla finansal teşvik sunulması  önerisinde bulundu. Öneriye göre, kan bağışı kuruluşları, kan bağışı için en fazla 50 avro, plazma bağışı için ise 70 avroya kadar ödeme yapma imkânına sahip olmalı.

Halihazırda, bağışçılara ücretsiz sandviç, tişört veya kalem gibi hediyeler sunuluyor. Birlik Grubu, ABD'de bazı kan plazması bağışçılarının ayda 400 dolar kazandığını belirterek, Almanya'da bu kadar yüksek ödemelerin yapılmaması gerektiğini, çünkü amaçlarının insanları sadece para için değil, kan bağışının önemini anlayarak bağış yapmaya teşvik etmek olduğunu ifade etti.

Geri Dön 15 Mart 2024 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN