Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da yılın en sıcak günü - 26 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
27 Mart 2024 Çarşamba

Almanya'nın yoksulluk tablosu

Almanya'da, 84,7 milyonluk nüfusun yüzde 16,8'ini oluşturan yaklaşık 14,2 milyon insanın 2022 yılında yoksulluk içinde yaşadığı bildirildi.

Bu sayı, 2019'a göre yaklaşık 1 milyonluk bir artış gösterirken, 2021'le kıyaslandığında 100 bin kişilik bir artışa işaret ediyor. Almanya'da yoksulluk sınırı, ortalama gelirin yüzde 60'ı olarak tanımlanıyor ve bu sınırın altında geliri olanlar aşırı yoksul kabul ediliyor. Der Paritätische Gesamtverband adlı sosyal yardım kuruluşunun "2022 Yoksulluk Raporu"na göre, yoksulluk içindeki yetişkinlerin büyük bir kısmı çalışan ya da emekli kişilerden oluşuyor ve her beş çocuktan biri yoksul durumda.

Raporda, özellikle tek ebeveynli aileler, geniş aileler ve eğitim düzeyi düşük veya yabancı uyruklu bireylerin yoksulluktan orantısız şekilde etkilendiği belirtiliyor. Ayrıca, çocuk yoksulluğunun rekor seviyeye ulaştığı ve bekar ebeveynler arasındaki yoksulluk oranının yüzde 43,2 olduğu vurgulanıyor. Dernek Başkanı Ulrich Schneider, enflasyonun istatistiklere dahil edilmemiş olmasına dikkat çekerek yoksulların durumunun gerçekte çok daha vahim olduğunu ifade ediyor.

Almanya'nın 16 eyaletinde yoksulluk oranının farklılık gösterdiği ve en zengin eyalet olan Bavyera'da her 8 kişiden birinin, en yoksul eyalet olan Bremen'de ise neredeyse her 3 kişiden birinin yoksulluktan etkilendiği belirtiliyor. Der Paritätische Gesamtverband, federal hükûmetten asgari saat ücretinin 15 avroya çıkarılması, çocuk bakımının genişletilmesi ve temel çocuk yardımının acilen kabul edilip yürürlüğe konması gibi konularda adımlar atmasını talep ediyor.

Geri Dön 27 Mart 2024 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN