AVRUPADAN Youtube Video
Almanya'nın yoksulluk tablosu
Almanya'da, 84,7 milyonluk nüfusun yüzde 16,8'ini oluşturan yaklaşık 14,2 milyon insanın 2022 yılında yoksulluk içinde yaşadığı bildirildi.
Bu sayı, 2019'a göre yaklaşık 1 milyonluk bir artış gösterirken, 2021'le kıyaslandığında 100 bin kişilik bir artışa işaret ediyor. Almanya'da yoksulluk sınırı, ortalama gelirin yüzde 60'ı olarak tanımlanıyor ve bu sınırın altında geliri olanlar aşırı yoksul kabul ediliyor. Der Paritätische Gesamtverband adlı sosyal yardım kuruluşunun "2022 Yoksulluk Raporu"na göre, yoksulluk içindeki yetişkinlerin büyük bir kısmı çalışan ya da emekli kişilerden oluşuyor ve her beş çocuktan biri yoksul durumda.
Raporda, özellikle tek ebeveynli aileler, geniş aileler ve eğitim düzeyi düşük veya yabancı uyruklu bireylerin yoksulluktan orantısız şekilde etkilendiği belirtiliyor. Ayrıca, çocuk yoksulluğunun rekor seviyeye ulaştığı ve bekar ebeveynler arasındaki yoksulluk oranının yüzde 43,2 olduğu vurgulanıyor. Dernek Başkanı Ulrich Schneider, enflasyonun istatistiklere dahil edilmemiş olmasına dikkat çekerek yoksulların durumunun gerçekte çok daha vahim olduğunu ifade ediyor.
Almanya'nın 16 eyaletinde yoksulluk oranının farklılık gösterdiği ve en zengin eyalet olan Bavyera'da her 8 kişiden birinin, en yoksul eyalet olan Bremen'de ise neredeyse her 3 kişiden birinin yoksulluktan etkilendiği belirtiliyor. Der Paritätische Gesamtverband, federal hükûmetten asgari saat ücretinin 15 avroya çıkarılması, çocuk bakımının genişletilmesi ve temel çocuk yardımının acilen kabul edilip yürürlüğe konması gibi konularda adımlar atmasını talep ediyor.
Geri Dön 27 Mart 2024 Çarşamba Önceki Yazılar