Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
29 Mayıs 2024 Çarşamba

Almanya’da sel, fırtına, dolu

Almanya'da gök gürültülü sağanak yağış ve fırtınalar devam ediyor. Hafta sonu için de şiddetli fırtına uyarısı yapıldı.

Bavyera'nın doğu ve güneyinde şiddetli yağış nedeniyle birçok bodrum katı su bastı ve yıldırım düştü. Gars am Inn'de yıldırım düşmesi sonucu bir kereste fabrikasında yangın çıktı.

Alman Meteoroloji Dairesi (DWD), sürücüleri kaygan yollar konusunda uyardı. DWD, şiddetli dolu ve fırtına nedeniyle ağaçların ve iskelelerin devrilebileceğini, toprak kayması yaşanabileceğini belirtti. Alp’lere yakın Füssen ile Garmisch-Partenkirchen arasında 50 santimetreyi bulan dolu tabakası oluştu.

Meteorolog Dominik Jung, “Birçok bölgede yağışlı hava devam edecek. Kuzeyde gök gürültülü sağanak yağış ve fırtınalar etkili olacak” dedi.

Bir motorcu hayatını kaybetti

Hessen'in Odenwald bölgesinde bir motorcu ıslak yolda kayarak hayatını kaybetti. Mecklenburg-Vorpommern eyaletinin Grimmen bölgesinde ise bir süpermarketin çatısı çöktü. Belediye Başkanı Marco Jahns, rekor düzeyde yağış yaşandığını belirterek, "Muhtemelen hiçbir zaman bu kadar çok yağmur yağmamıştı" dedi. İtfaiye Şefi Olaf Clasen, “Gece boyunca metrekareye 115 litreye kadar su düştü. Tüm şehir sular altındaydı. Bodrumlar, sokaklar ve yer altı otoparkları su altında kaldı” dedi.

Hafta sonu şiddetli fırtına uyarısı

Hafta sonu şiddetli fırtına beklentisi var. Cuma gününden itibaren yağış şiddetini artıracak. Meteorolog Dominik Jung, “Cuma, cumartesi ve pazar günleri 100 ila 200 litre civarında yağış bekleniyor. Bu, yaz başlangıcına gerçek bir darbe olacak” dedi. Jung, güneyde 220 litreye kadar yağış beklendiğini ve bunun geniş çaplı su baskınlarına yol açabileceğini belirtti.

Geri Dön 29 Mayıs 2024 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN