Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
30 Temmuz 2023 Pazar

Almanya'da bu hafta neler yaşandı?

Almanya'nın gündeminde bu hafta aşırı sağın yükselişi vardı. AfD, iktidara hazır olduklarını söyledi. İşte bu hafta yaşananlar...

Almanya'da bu hafta neler yaşandı?

Almanya'da bu hafta gündemde aşırı sağın yükselişi vardı. AfD Eş Başkanı Tino Chrupalla, "İktidara talibiz. Biz hükümette sorumluluk almaya hazırız. Biz 10 yaşındayız, ama küçük değiliz. Biz artık yetişkin olduk" şeklinde konuştu.

Mahkeme trafikte peçe takmaya izin vermedi

Almanya'da peçeli çarşafla otomobil kullanmak isteyen bir kadına izin verilmedi. Kadın konuyu mahkemeye taşıdı, ancak mahkeme yasağın uygun olduğuna karar verdi.

CDU/CSU’lu kadın politikacılar: Kendimizi güvende hissetmiyoruz

Almanya'da Birlik Partileri CDU/CSU'ya mensup kadın politikacılar, ülkede artan cinsel taciz ve şiddet olaylarına dikkat çekti.

AfD: İktidara talibiz

Almanya'da aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) partisi, Magdeburg'da düzenlenen kongrede 'iktidara hazır olduklarını' vurguladı.

Polis Sendikası göç dalgasına karşı uyardı

Saksonya ve Brandenburg İçişleri Bakanlıkları ile Polis Sendikası, sonbaharda beklenen göç dalgasına karşı uyarıda bulundu.

Liberallerden ‘Elterngeld’e üst sınır önerisi

Yüksek gelirli çocuklu ailelerin Ebeveyn Parası (Elterngeld) alıp almaması konusundaki tartışmalar devam ediyor. Şu anki durumda, yıllık geliri 300 bin avro olan çiftler ve çocuklarını tek başına yetiştiren ve yıllık geliri 250 bin avro olanlar, doğum öncesi veya sonrasında kısa süreli de olsa çalışmaya ara verdikleri için Ebeveyn Parası alabiliyorlar. FDP ise, çiftler için gelir sınırının Aile Bakanı'nın önerdiği gibi hemen 150 bin avro olması yerine kademeli olarak 200 bin avroya düşürülmesini önererek bir 'geçiş süreci' önerdi.

'İmparatorluk Vatandaşları' yargılaması sürüyor

Sağlık Bakanı Karl Lauterbach'ı kaçırmak ve darbe girişiminde bulunmakla suçlanan 5 kişinin yargılaması bu hafta devam etti.

Demir yolu emekçileri ile Deutsche Bahn anlaştı

Deutsche Bahn, çalışanların maaşlarını aylık en az 410 avro artırmayı ve ekim ayında yüzde 2 bin 850 oranında vergi ve kesintisiz enflasyon primi ödemeyi kabul etti.

Ekonomi alarmda

Alman ekonomisi, 2023'ün ikinci çeyreğinde üst üste üçüncü kez küçüldü. Muhalefet, hükûmeti sorumlu tutuyor.

‘Sığınmacılar zorunlu çalıştırılsın’ önerisi

Almanya'da personel açığı ve iltica başvuruları her geçen gün artarken, merkez sağ, mültecilerin kamu yararına işlerde çalıştırılmalarını önerdi.

Her yıl ortalama 10 kişi polis kurşunuyla ölüyor

Sosyolog Prof. Dr. Daniela Hunold, ülkede her yıl ortalama 10 kişinin polis kurşunuyla öldüğünü ve ölenlerin çoğunun da Alman olmadığını söyledi.

Depremzede vizesi sona eriyor

Almanya Dışişleri Bakanlığı, 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenlere verdiği hızlı vize uygulamasının 6 Ağustos'ta sonlanacağını duyurdu.

Geri Dön 30 Temmuz 2023 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN