Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
10 Haziran 2023 Cumartesi

Almanya yılın ilk sıcak gününü yaşadı

Almanya’da 8 Haziran Perşembe günü termometreler 32 dereceyi gördü, yılın ilk sıcak günü yaşandı.

Almanya yılın ilk sıcak gününü yaşadı

Almanya’da 8 Haziran Perşembe 2023'ün ilk sıcak günü yaşandı, Berlin ve Brandenburg’da sıcaklıklar 30 derecenin üzerine çıktı. Cumartesi ve Pazar günleri ise termometrelerin 32 dereceyi görmesi bekleniyor.

Meteoroloji uzmanlarından kuraklık uyarısı

Bild’de yer alan habere göre, hava tahminlerine ilişkin konuşan meteorolog Dominik Jung, "Tahminler Haziran ve Temmuz’da bizi kuraklık günlerin beklediği yönünde. Kuraklığın artması ile, hissedilen sıcaklık da artacak. Nemini kaybeden toprağın ısınması, ortamın havasını da artık yeteri kadar soğutamayacağı anlamına geliyor” dedi.

Haziran ayında, Almanya genelinde yağışların yüzde 50’den fazla düşeceğine dikkat çeken Jung, “Almanya yeniden kuraklığa doğru gidiyor. Önümüzdeki 14 gün neredeyse hiç yağmur beklenmiyor. Bugün ve yarın Saksonya'dan Rheinland-Pfalz'a kadar yer yer sağanaklar ve gök gürültülü yağmurlar beklense de, yağışlar bölgesel olarak sınırlı kalacak” ifadelerini kullandı.

“Metrekare başına 150 litrelik yağış açığı var”

İklim Uzmanı Karsten Brandt ise yağışlı geçen bahar aylarına rağmen, kuru doğu rüzgarları ve hafta sonu beklenen yüksek sıcaklıklar nedeniyle toprağın kuruyacağını belirtti. Son 5 yılın çok kurak geçtiğini belirten Brandt, ”Birkaç sağanak ve gök gürültülü yağmura rağmen, bugün metre kare başına 150 litrelik bir yağış açığımız var.” dedi.

Geri Dön 10 Haziran 2023 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN